Sport

A világranglista 792. helyezettjétől kapott ki Fucsovics Márton

A férfi tenisz szuperliga elődöntőjében hatalmas meglepetésre Fucsovics Márton 6:4, 2:6, 10:7-re kikapott a világranglistán 792. helyén álló Madarász Gergelytől. A Diego SC-t erősítő 25 éves Madarászt ráadásul több sérülés is hátráltatta a találkozón, de sérült vállal is sikerült hoznia a tie breaket.

Nagyon fáradt vagyok, nagyon örülök, mert igaz, hogy nem egyéni versenyen, de most Marci ellen sikerült elérnem életem első top100-as játékos elleni győzelmét. Az első szettben Marci nem annyira érezte, szerencsére nekem nagyon jól ment a játék, de fizikálisan eléggé elfáradtam. A második játszmában volt is egy kis probléma a vállammal, aztán a super tie-break-ben volt egy kis izomgörcs a kezemnél is. Küzdöttem minden pontért, aztán sikerült

– nyilatkozta boldogan a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek a meglepetést okozó teniszező.

Madarász Gergely tavaly indította újra profi pályafutását, ennek ellenére nagyon komoly célt tűzött ki maga elé.

„Kint játszottam az amerikai bajnokságban 20 évesen, akkor olyan 600 körül voltam a világranglistán, öt évig a tengerentúlon voltam, és most kezdtem újra tavaly a profi világot. Amint újraindul a vírus után a versenyzés, onnantól én is fogok újra versenyezni. A jövő évben a top 500 a cél, majd szépen lassan mennék egyre előrébb, aztán szeretnék bekerülni a top 200-ba remélhetőleg.”

Fucsovics Márton nem keresett kifogásokat a mérkőzés után, egyedül annyit jegyzett meg, hogy számára a legfontosabb, hogy augusztusra csúcsformába lendüljön.

Geri nagyon jól játszott, nekem hosszú idő után ez volt az első kétszettes mérkőzésem, aztán szinte három szettet játszottunk majdnem 35 fokban. Kell egy kis idő, amíg visszarázódom a játékba, de jót fognak tenni ezek a mérkőzések. Biztos, hogy fogok játszani Amerikában, hogy ha elkezdődnek a versenyek, ugye Washingtonban lesz az első. Olyan sok volt a kihagyás, hogy mindenhol fogok játszani, valószínű, hogy főtábláról fogok indulni, úgyhogy akkor akarok százszázalékosnak lenni

– mondta Fucsovics.

Az MTK-nak még csütörtökön jöttek a jó eredmények, és Fucsovics csapattársai fordítani tudtak a Diego SC ellen. Így a világranglista 84. helyezettje pénteken újra pályára léphet a győri GYAC elleni, csapatbajnoki döntőben.

Kiemelt kép: DIGI Sport / Sport24

Ajánlott videó

Olvasói sztorik