Sport

Brutális, 20 másodperces KO-val tért vissza a ketrecharc

Meglepetés a főmeccsen, visszavonuló címvédő, üres lelátók – ilyen volt a UFC249 Floridában.

A koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezték a UFC legutóbbi gáláját a floridai Jacksonville-ben. A pandémia ezt az eseményt is érintette, Ronaldo Souza és Uriah Hall összecsapását ki kellett venni a programból, az előbbi koronavírustesztje ugyanis pozitív lett.

Csak a koronavírus győzte le a brazil ketrecharcost
Ronaldo Jacaré Souzáról egy nappal a meccse előtt derült ki, hogy pozitív.

Az estét ettől viszont nem fújták le, így két hónap után ez volt az első UFC-gála. Aminek a főmeccse nem csak az ideiglenes könnyűsúlyú övről döntött, hanem arról is, ki bunyózhat majd legközelebb Habib Nurmagomedovval.

És ez az ember Justin Gaethje lesz.

Pedig Tony Ferguson kezdett aktívabban, a második menet után úgy tűnt, nyeregben érezheti magát, de Gaethje a harmadik menettől kezdett felülkerekedni ellenfelén, majd az ötödik felvonásban bevitt egy balost, ami után riválisa erősen imbolyogni kezdett. A mérkőzésvezető pillanatokkal később közbelépett, így Justin Gaethje nyert. Ferguson 2012 óta először kapott ki.

Az este leghangosabb sikere a nehézsúlyú Francis Ngannou-é volt, aki mindössze 20 másodperc alatt verte péppé Jairzinho Rozenstruikot. A kameruni-francia bunyósnak 18 meccsen ez a 15. győzelme volt, ebből a 11. kiütéssel.

Henry Cejudo bement a ringbe, a második menetben fejbe térdelte ellenfelét, ezután annyi ütéssel sorozta meg, ami után leléptették Dominick Cruzt. Ezzel megvédte a harmatsúlyú övét, majd

bejelentette, hogy ez volt az utolsó mérkőzése, visszavonul.

Ketrecharcban 18 összecsapása volt a 33 éves, birkózóként olimpiai bajnok és világbajnoki bronzérmes Cejudónak, ebből 16-ot megnyert.

Kiemelt kép: Douglas P. DeFelice / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik