Sport

Orosz ketrecharcos bunyózna Mike Tysonnal

Vasárnap napvilágot látott egy videó arról, hogy Mike Tyson még 53 évesen is piszok gyors, ráadásul a visszatérését fontolgatja.

Az 53 éves Mike Tyson még mindig félelmetesen gyors
Egy rövid videóban mutatta meg, hogy nem érdemes vele kikezdeni.

Nem is kellett rá sokat várni, szerdán már felbukkant az egyik leghíresebb orosz ketrecharcosok közé tartozó Alekszandr Jemeljanyenko a közösségi médiában tette közzé, hogy az ökölvívás szabályai szerinti meccset vívna a korábbi nehézsúlyú bokszvilágbajnokkal.

Tyson változatlanul veszélyes, ha nem figyelsz, képes rá, hogy elaltasson… Most is nagyszerű bokszoló, aki rendkívüli hatással volt a sportágra. Az interneten láttam, hogy edz, még mindig nagyon gyors, kemény, erős, bár lábon már nem annyira mozgékony, mint régen. Megtiszteltetés lenne számomra, ha egy ilyen legendás emberrel bokszolhatnék, mint ő, aki gyerekkoromban a bálványom volt

– nyilatkozta a moszkvai Szport Ekszpressznek Jemeljanyenko.

Tyson profiként 1986 és 2005 között vívott 58 mérkőzéséből 50-et megnyert – 44-et KO-val -, és hatszor szenvedett vereséget. 1986 novemberében 20 évesen és négy hónaposan minden idők legfiatalabbjaként lett nehézsúlyú világbajnok, s valamennyi nagyobb szervezetnél eljutott a vb-címig.

Kiemelt kép: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Sputnik via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik