Sport

Nem hagyja magát a főtámogatóját elvesztő pólócsapat

A játékosként olimpiai és világbajnok Varga Dániel lesz az OSC Újbuda férfi vízilabdacsapatának új vezetőedzője.

A klub vezetői egy olyan koncepcióval kerestek meg, amely szakmai szempontból nagyon tetszik. Fontos számomra, hogy nem egy esztendőben, hanem években gondolkodik mindenki, tehát most egy építkezés veszi majd kezdetét

– nyilatkozta Varga.

Hozzátette, garanciát lát arra, hogy az általa képviselt szakmaiság megvalósítható, mivel elnyerte a klubvezetők tetszését. Varga elárulta azt is, csapata szinte kizárólag magyar játékosokból áll majd, írja az MTI.

Magyar vízilabdázókkal marad életben az OSC
Nem roppan össze a főszponzor távozásával a klub, amelyet a maga módján segít a magyar vízilabdás társadalom is.

Varga Dániel játékosként 2018-ban vonult vissza, azt követően a Ferencváros ifjúsági csapatának szakvezetője volt. Az új vezetőedző munkáját Cseh Sándor szakmai tanácsadóként segíti majd az OSC-nél.

Április 9-én derült ki, hogy a névadó főszponzor A-Híd Zrt. nem támogatja tovább az OSC vízilabdázóit, majd 17-én jelentették be, hogy a cég a következő szezontól a VasasPlaket csapatát szponzorálja.

Így roppan össze pillanatok alatt egy topcsapat ma Magyarországon
Az OSC vízilabdacsapatának összeesése a sport-politika-gazdaság Bermuda-háromszögben.

Markovits László, a Vasas SC elnöke akkor bejelentette, a szakmai munkát nyártól Vad Lajos, az OSC eddigi trénere irányítja, és tervezik több – a hírek szerint kilenc – válogatott vízilabdázó átigazolását is.

A vlv.hu csütörtöki cikkében az OSC legjobb játékosai közül Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Manhercz Krisztián és Burián Gergely is közölte, hogy nem távozik, Manhercz pedig azt is elárulta, valamennyi magyar játékos marad a csapatnál.

Az OSC szerb olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázója, Andrija Prlainovic a francia bajnok Marseille együtteséhez szerződik.

Elhagyja az egyik legnagyobb vízilabdaklasszis a magyar bajnokságot
Pedig talán sokan arra számítottak, hogy országon belül fog klubot váltani.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik