Sport koronavírus

Kárpáti György: Úgy védekezem a járvány ellen, hogy kerülöm a híreket

Idén ünnepli 85. születésnapját a háromszoros olimpiai bajnok pólólegenda, Kárpáti György. Korábbi klubja, a Ferencváros stadionjában, a Groupama Arénában kiállítást rendeznek Kárpáti tiszteletére, így most gőzerővel válogat az ereklyéi között.

„Sok szép emlék jön elő, miközben válogatok a kupák, az érmek és a fotók között. Eszembe jutott például, hogy máig én büszkélkedhetek a legfiatalabban olimpiát nyert pólós címmel” – nyilatkozta Kárpáti a Blikknek, aki 17 éves volt, amikor a helsinki olimpián megszerezte első olimpiai aranyát.

A Nemzet Sportolója címmel kitüntetett legenda abban reménykedik, hogy a koronavírus-járvány nem rontja el a születésnapját.

Igyekszem nem aggódni, mert ha túl sokat izgulok, az igencsak árt az egészségemnek. Leginkább úgy védekezem a járvány ellen, hogy nem olvasok újságot, és a tévében a hírműsorokat is kerülöm. Természetesen itthon tartózkodom a feleségemmel, nem megyünk sehova. A bevásárlást illetően szerencsére kapunk segítséget, így a boltba sem kell leugranunk. A legtöbb időt a kertünkben töltjük, élvezzük a napsütést

Kiemelt kép: Mónus Márton / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik