Sport koronavírus

„Köszönöm, negatív” – ez Hosszú Katinka válasza, ha megkérdezik, hogy van

Miután Kapás Boglárka, Kozma Dominik, Bohus Richárd majd Horváth Dávid is bejelentette, hogy pozitív lett a tesztje, a Magyar Úszó Szövetség is bejelentette, legalább kilenc válogatott úszó koronavírusos. Két napja Dr. Sós Csaba ezt azzal fejelte meg, hogy „körülbelül tizenöten koronavírusosak a magyar úszók és edzőik közül”.

Az úszók szövetségi kapitánya azért nem tudott biztos számot mondani, mert kilenc úszónak mindkét tesztje pozitív lett, hétnek viszont csak a második, így őket addig szintén pozitívnak tekintették, amíg be nem bizonyosodott az ellenkezője. Csurka Gergely a 24.hu kérdésére elmondta, azóta megérkezett a hét meg nem nevezett úszó újabb tesztje és „szerencsére mindegyik negatív”. A MÚSZ  sajtófőnöke hozzátette, a biztonság kedvéért a keret összes tagja április 14-15-én újabb vizsgálati körön esik át.

Persze megy a találgatás, ki azok a keretből, akiknek a tesztje pozitív lett, de nem hozták nyilvánosságra a nevüket. A Scitec Sport- és Táplálkozástudományi Intézet szerdai rendhagyó, online sajtótájékoztatóján honlapunk egy kérdést tisztázni tudott. Mivel Hosszú Katinka is a sajtótájékoztató résztvevője volt, a 24.hu nekiszegezte a kérdést, hogy van, benne van-e a COVID-19-el érintett úszók között?

Mostanában, amikor az úszókkal online beszélgetünk egymással és felteszik a kérdést, hogy vagy, azt szoktam válaszolni: Köszönöm, negatív! Szerencsére most sem tudok mást mondani

– válaszolta Katinka.

Miután több válogatott úszó is pozitív tesztet adott, a MÚSZ két hétre edzészárlatot rendelt el.

Kiemelt kép:  Stephane Kempinaire / KMSP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik