Sport

Lemondott, mégis magyar kapitány maradhat

Semmi akadálya nincs annak, hogy a nyártól ismét Ivkovics Sztojan legyen a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, erről Bodnár Péter, a szövetség főtitkára beszélt az M4-nek.

A szakember jelenleg a felmondási idejét tölti: a Kaposvár szakmai igazgatójaként úgy döntött, hogy leül az NB I-es csapat kispadjára, azonban az MKOSZ részéről elvárás volt vele szemben, hogy élvonalbeli csapatnál ne vállaljon szakmai munkát. Ivkovics ezután lemondott, amit a szövetség elfogadott.„Egy szerződést be kell tartani, és ahogy elhangzott, tudta is, hogy ez hiba volt. A jelenlegi szerződéses konstrukció ezért július végén véget ér” – mondta ezzel kapcsolatban Bodnár az M4-nek.

Nem értik a cécót, kiállnak kapitányuk mellett a magyar kosarasok
Ivkovics Sztojant úgy tűnik, nagyon szeretik a játékosai.

Ezután felmerült, hogy a szövetség hasonló kondíciókkal nevezné ki nyáron is a kapitányt és nem kizárt, hogy Ivkovicsnak addigra véget ér a kaposvári edzősködése. Így a főtitkár szerint nem kizárt, hogy folytatódik a közös munka.

Nem tudok olyan körülményről, ami ezt megakadályozná.

A magyar válogatott Ivkovics Sztojan irányításával két bravúrral kezdte az Eb-selejtezőt: előbb a címvédő Szlovéniát, majd Ukrajnát verte a csapat. Legközelebb novemberben lesznek mérkőzések, de Bodnár szerint már márciusban meg kell kezdeni a tárgyalásokat a kapitányjelöltekkel.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik