Sport

Drámai hajrában nyert újabb Eb-selejtezőt a magyar kosárválogatott

A magyar kosárlabda-válogatott 62-60-ra legyőzte Ukrajnát az Európa-bajnoki selejtezők második mérkőzésén.

Nem kezdett rosszul a magyar válogatott, de az ukránok olyan pontosan szórták a triplákat, hogy kisvártatva komoly tényezővé vált. Az első negyed négypontos veresége után (14-10) viszont tapadtunk az ukránokra, öt pontnál nagyobb különbség nem nagyon tudott kialakulni. A második negyed (16-18) és a harmadik negyed (18-19) pedig kiváló alap volt arra, hogy a végén mi vezessünk.

Az utolsó negyedre így 48-47-es ukrán vezetéssel fordultak a felek, de a hajrában helyén volt a szíve a magyaroknak még úgy is, hogy temérdek büntetődobás pattant ki a gyűrűről. Az utolsó pillanatokban már a sárgamezeseknek kellett egyenlíteniük, így lett 60-60 az állás, de négy másodperc is elég volt Allen Roscónak, hogy kosarat dobjon.

Jött a dráma, videózni kellett ugyanis, hogy időben engedte-e el a labdát a magyar kosaras. A felvételek azt bizonyították, hogy egyértelműen igen, ezért a dobás utáni időt, 1,9 másodpercet visszaállítottak az órára és jöhettek az ukránok. A magyar védelem azonban nem remegett meg, nem engedtük dobni az ellenfelet, így óriási csatában nyert Magyarország.

A címvédő szlovének bravúros legyőzése után ezzel százszázalékos a mieink mérlege a cspoortban.

Végeredmény – Európa-bajnoki selejtező, F csoport, 2. forduló

Ukrajna-Magyarország 60–62 (14–10, 16–18, 18–19, 12–15)

Kiemelt kép: fiba.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik