Sport

Magyar győzelem nélkül kezdődtek a birkózó Eb a női versenyei

A római birkózó Európa-bajnokság első női versenynapján azonnal kiesett Galambos Ramónának és Németh Zsanett, míg a férfiaknál Váncza István vigaszágról harcolat ki bronzmérkőzés lehetőségét.

A nem olimpiai kategóriában, 59 kilogrammban szereplő Galambos a moldovai Anastasia Nichitával találkozott, aki nagyon jó érzékkel indított és ritmusváltásaival rendre meglepte a magyar ellenfelét. A moldovai sorra érte el akcióit és még a szünetig összegyűjtötte a technikai tushoz szükséges tíz pontot.

Galambos Ramóna (pirosban) a moldovai Anastasia Nichita ellen. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 2017-ben Eb-ezüstérmes, 2018-ban vb-ötödik Németh Zsanettnek (76 kg) előzetesen jóval több esélye volt a győzelemre, ám az ukrán Alla Belinszka 10-6-ra legyőzte a második menetbeli remeklésével. Galambos és Németh egyformán abban bízhat, hogy legyőzője fináléba jut és ezzel vigaszágra segíti őt.

A 67 kilósok között világversenyen most debütáló Váncza István kedden nagyszerűen birkózott, az azeri Islambek Dadovot és a lengyel Roman Pacurkowskit is legyőzte, majd a negyeddöntőben nem bírt az orosz Nazir Abdulajevvel. Vigaszágon viszont folytathatta és a bolgár Dejvid Dimitrovot nagyon komoly előnnyel, technikai tussal nyert, hiába videóztak a bolgárok.

Váncza István (kék) és a bolgár Dejvid Dimitrov meccse a bronzéremért a vigaszágon. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 82 kilogrammban szereplő Szabó László kedden egy győzelem után a nyolcaddöntőben veszített, szerdán pedig két sikerre volt a bronzmeccstől. Az elsőt Michael Wagner ellen 4-1-re hozta, ezután viszont 3-1-re kikapott a fehérorosz Sztanyiszlav Safarenkától.

Váncza István a 18 órakor kezdődő szerdai döntős programban egyedüli magyarként szerepel majd, az örmény Karen Aszlanyan áll közte és a bronzérem között.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik