Sport

Görbiczre új szerepben számít a Győr

A jelenlegi keret két rutinos játékosára a következő idényben már az edzői stáb tagjaként is számít a kézilabda NB I bajnoka, a Bajnokok Ligája címvédője, a Győri Audi ETO KC.

A francia kapus, Amandine Leynaud a következő idénytől játékosként és kapusedzőként áll az újabb egy évre aláíró edző, Danyi Gábor rendelkezésére. Hozzá hasonlóan a győri klublegenda, Görbicz Anita is szerepet vállal az edzői stábbal, ő másodedző lesz Danyi mellett.

Megtiszteltetés számomra, hogy aktív kézilabdás pályafutásom mellett pályaedzőként is számítanak rám a klubnál a következő szezonban. Ez egy új szerepkör lesz számomra, de azt gondolom, a pályán szerzett tapasztalataimnak köszönhetően érdemben hozzá tudok járulni az edzői stáb munkájához, és közösen nagy sikereket érhetünk el

– nyilatkozta Görbicz a Győr oldalán. Görbicz kinevezése miatt az eddigi másodedző, Zdravko Zovko nyártól az utánpótlás-akadémián foglalkozik a fiatal játékosokkal.

A klub elnöke, Bartha Csaba elárulta, hogy két szélső, Bódi Bernadett és Puhalák Szidónia további egy évig Győrben kézilabdázik, Katarina Bulatovic, valamint Jana Knedlikova viszont a szezon végén távozik.

A Győr kerete a következő idényre:

Kapusok: Silje Solberg, Laura Glauser, Amandine Leynaud
Mezőnyjátékosok: Fodor Csenge, Puhalák Szidónia, Görbicz Anita, Eduarda Amorim, Veronica Kristiansen, Anne Mette Hansen, Stine Oftedal, Estelle Nze-Minko, Amanda Kurtovic, Beatrice Edwige, Kari Brattset, Lukács Viktória, Faluvégi Dorottya, Bódi Bernadett

Kiemelt kép: Kisbenedek Attila / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik