Sport

Sterbik Árpád visszavonul a szezon végén

Nemrég elterjedt a hír, hogy Sterbik Árpád, a Veszprém kézilabdacsapatának kapusa a 2019/20-as szezon végén visszavonul, ám a játékos akkor cáfolta ezt. Most azonban a vehir.hu azt írja, valóban befejezi, és maga Sterbik is elismerte ezt.

Ha a szívemre teszem a tenyeremet, azt kell, hogy mondjam már négy-öt éve fontolgattam ezt a lépést. Azonban mindig közbejött valami, ami miatt mégis maradtam.

Félre ne értsenek, egy pillanatig sem bánom. A kézilabda az életem része lett, s ez így fog maradni azután is, ha a kapuban már nem én állok majd ott. A spanyol Rodrigo Corrales jövő nyári érkezésével ugyanis ki fog alakulni egy olyan kapustrió Veszprémben, amely nélkülem is stabilan biztonságot nyújt majd a játékostársaknak, s nem utolsósorban a szurkolóinknak is” – mondta a vehir.hu-nak a 40 éves Sterbik Árpád.

Az is kiderült a nyilatkozatából, hogy bármikor kész lesz a beugrásra és az sem kizárt, hogy kapusedző lesz a veszprémieknél.

A zentai születésű Sterbik Árpád 2001-től 2004-ig védett Veszprémben, majd hosszú éveket töltött Spanyolországban, volt a Ciudad Real, az Atlético Madrid és a Barcelona játékosa, játszott az észak-macedón Vardarban, majd 2018éban tért vissza Veszprémbe. Volt szerb és spanyol válogatott, utóbbival világbajnoki címet és Eb-t is nyert. A Bajnokok Ligájában négyszer ért fel a csúcsra, 2005-ben a világ legjobb kézilabdázójának választották.

Kiemelt kép: MTI/Bodnár Boglárka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik