Sport

A második félidőben nincs ellenfél, mindenkit szétszed a kéziválogatott

Újabb fantasztikus második félidőt produkált a magyar férfi kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon, amivel a középdöntőben sikerült 29-28-ra legyőzni Szlovéniát. Ezzel minden várakozást felülmúlva versenyben vagyunk az elődöntőért.

Felfoghatatlan még mindig számomra, mekkora hit és akarat van ebben a csapatban. A második félidő valahogy nagyon fekszik nekünk, egyszerűen valami történik velünk az öltözőben és úgy jövünk ki arra a harminc percre, hogy nincsen ellenfél és szétszedünk mindenkit

– mondta a Sport TV-nek a meccs legjobbjának választott Bánhidi Bence, aki tíz lövésből kilenc gólt szerzett.

A szövetségi kapitány, Gulyás István sem tudott magyarázatot adni a sokadik feltámadásra. Úgy fogalmazott: senki sem tudja mi ez, a norvégok ellen hiányzott eddig egyedül, most újra előjött, majd kikutatják, pontosan mi is ez a faktor.

„Nem úgy indult számomra a meccs, ahogy szerettem volna, de a félidőben volt 15 percem, hogy összeszedjem magam, mert muszáj volt, hogy legyen hátulról támasz a csapatnak. Úgy érzem, ez hellyel-közzel végül sikerült is” – mondta Mikler Roland, akinek az első félidőben csak egy védése volt, de a másodikban további nyolcat tett hozzá.

„Le a kalappal a fiúk előtt, amit ma elöl műveltek, az szenzáció volt. Végig kell nézni ezeken az arcokon, és elképesztő, hogy az első világversenyükön, mit művelnek ezek a srácok” – mondta a magyar kapus.

Ligetvári Patriknak is óriási szerepe volt a győzelemben, de szerényen csak annyit mondott: teszi azt, amit tud.

Nem kezdtem a legjobban, próbáltam nem hibázni és a meccs végére támadásban jobban muzsikáltam. Az elsőben nem támadtam annyit, a védekezésben volt több feladatom. Akár így, akár úgy, igyekeztem a maximumot nyújtani. Ezzel törődöm, erre igyekszem koncentrálni, hogy amit tudok, azt mind megcsináljam, más nem számít

– értékelt a játékos, aki szerint míg a szlovénok semmi extrát nem mutattak, addig ők meg akarták mutatni Magyarországnak, mennyi van bennük.

A magyarok kedden Svédországgal, szerdán pedig Portugáliával találkoznak a középdöntőben. A csoport első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.

Eredmény – kézilabda Eb, középdöntő, 2. forduló, II csoport

Magyarország – Szlovénia 29-28 (13-16)

 

Magyarország: Mikler, Székely (kapusok), Balogh 2 (1), Bánhidi 9, Bóka 1, Fekete, Győri 3, Hornyák, Ligetvári 6, Máthé 2, Nagy B. 3, Rosta 2, Sipos, Szita 1, Tóth, Ubornyák. Edző: Gulyás István.

Szlovénia: Ferlin, Kastelic (kapusok), Blagotinsek 4, Bombac, Cehte 3, Cingesar, Dolenec 8 (1), Henigman 1, Horzen, Janc 3, Kodrin, Mackovsek 5, Ovnicek, Sostaric, Zabic, Zarabec 4 (1). Edző: Mohoric Uros.

 

Kiállítások: 10 illetve 10

Hétméteresek: 1/1 illetve 3/2

 

A középdöntő csoport állása: 1. Norvégia 4 p (+13), 2. Magyarország 4 p, 3. Szlovénia 4 p (+4), 4. Izland 2 p (-6), 5. Portugália 2 p (+1), 6. Svédország 0 p (-12)

Kiemelt kép: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik