Sport

Sterbik Árpádnak esze ágában sincs visszavonulni

Szerdán röppent föl a hír, hogy a Telekom Veszprém kapusa, Sterbik Árpád a szezon végén visszavonulhat.

Sterbik az idény végén visszavonulhat
Pedig egy évet még hosszabbíthatna Veszprémben.

Az észak-macedón Gol.mk információi azonban hamisnak bizonyultak, a zentai születésű kézilabdázónak ugyanis esze ágában sincs még befejezni.

Nem tudom, honnan vették az információt, mert az biztos, hogy ilyet én nem mondtam senkinek, és amúgy sem döntöttem el semmi ilyesmit. Sőt, ha rajtam múlna, sohasem vonulnék vissza, bár nyilván jól tudom, egy nap kell. De amíg fizikailag bírom és Veszprémben szükség van rám, maradok. Márpedig jól érzem magam, így nincs semmi probléma, ami elgondolkodtatna.

– mondta Sterbik a Nemzeti Sportnak.

A 39 éves Sterbik második időszakát tölti Veszprémben, mert 2001 és 2004 között már védett a bakonyiaknál, de állítja, nem csak a város és a klub iránti kötődés miatt nem akar már máshol védeni.

„Sportolóként a magam föld körüli útján már túl vagyok, ezért nem valószínű, hogy Veszprémből még másik klubba megyek. Nem akarok levezetésként csak úgy kézilabdázgatni valahol. Nekem kell a napi izgalom, a sorozatos bajnoki és a BL-meccsek feszültsége. Ez annyit jelent, hogy vagy a legmagasabb szinten csinálnom, vagy sehogy sem. Egyedül azt nem szeretném, ha a közönség vagy a fiatal játékosok azt kérdezgetnék rám mutogatva, hogy ez az idős figura mit keres itt. Ezt nem tehetem meg sem velük, sem saját magammal szemben, ezért ha egyszer úgy érzem, már nem megy, azonnal azt fogom mondani, vége.”

A spanyol Ciudad Reallal három, a macedón Vardar Szkopjéval egy BL-t nyerő Sterbik 2008 óta spanyol állampolgársággal is rendelkezik, és a válogatottal Eb-t és világbajnokságot is nyert.

Kiemelt kép: Lukas Schulze/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik