Sport

Új műfajt próbál ki a magyar vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott hiába vezetett a spanyolok elleni Európa-bajnoki csoportmeccs nagy részében, végül 11-11-es döntetlennel ért véget az összecsapás.

A meccs nagy részében vezetett, mégsem nyert a pólóválogatott
Nagy lehetőséget szalasztott el az Európa-bajnokságon a férfi vízilabda-válogatott.

Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint mindkét csapat megérdemelte az egy pontot, de a magyaroknak folyamatosan fejlődnie kell még a Duna Arénában zajló tornán.

Remek mérkőzést játszottunk, ami szerintem nemcsak itt az uszodában, hanem a televíziót nézők számára is rendkívül élvezetes lehetett. Két jól vízilabdázó csapat volt ma a vízben, jól kezdtünk és a mérkőzés közepe is rendben volt, akár végig is vihettük volna ezt az egy-két gólos vezetést, de a spanyolok is gyorsan és agresszívan játszottak, nem érdemtelenül szereztek egy pontot. Most ez erre volt elég, de a világbajnoki ezüstérmesről beszélünk, amely a vb óta sokat fejlődött, ahogyan szerintem mi is, amire még szükségünk is lesz a tornán belül

– foglalta össze a látottakat a kapitány.

Märcz Tamás csapata szombaton Málta ellen zárja a csoportkört, ráadásul az esti mérkőzésen már tudni lehet majd, milyen különbségű győzelemre lesz szüksége a csapatnak az első hely megszerzéséhez. A spanyolok ugyanis a játéknap nyitányán, délelőtt játszanak a törökökkel.

„Nem játszottuk még ezt a műfajt. Nem könnyű kergetni egy áhított eredményt, hiszen a szembelévő csapat is szeretne jól teljesíteni, megmutatni magát egy Európa-bajnokságon. Extrát ugyanakkor szerintem nem kell kitalálni, egyszerűen jól kell játszani és akkor meglehet az óhajtott szám”

A csoport első helyezettje egyből negyeddöntőbe jut, míg a másodiknak játszania kell a nyolc közé jutásért, ezért nagyon nem mindegy, hogy melyik a spanyol, vagy a magyar csapat pihenhet egyet az egyenes kieséses szakasz előtt.

Kiemelt kép: Derencsényi István/MVLSZ

Ajánlott videó

Olvasói sztorik