Sport

A meccs nagy részében vezetett, mégsem nyert a pólóválogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-11-es döntetlent játszott Spanyolországgal a budapesti Európa-bajnokságon. Az eredmény azt is jelenti, hogy még nyitott kérdés, ki végez a csoport élén és jut be egyből a negyeddöntőbe.

A törökök elleni nagyarányú győzelem után a csoport legfontosabb meccse következett a magyar válogatott számára, ugyanis lényegében ez a találkozó dönthetett volna arról, hogy melyik csapat jut tovább közvetlenül a legjobb nyolc közé. Rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, a duplázó Pohl vezetésével egy negyed után 4-2-re vezettünk, majd a második játékrészben még úgy is nálunk maradt az előny, hogy

egy ízben Manhercz büntetőjét egy mezőnyjátékos, Munarriz Egana védte ki, mivel a spanyol kapust állították ki.

5-4-es magyar előnyből kezdődött a harmadik negyed, melynek az elején Vogel mutatott be két nagy védést, a második után Vámost indította tökéletes ütemben, így újra visszaállt a kétgólos különbség (6-4). Ennél jobban ellépni nem tudtunk, a spanyolok tapadtak végig, a negyed legvégén Perrone szenzációs helyzetfelismerése és passza után Fernandez Miranda kiegyenlített (8-8).

A záró játékrész nem indult jól a mi szempontunkból, a meccsen először Spanyolország vezetett, de egyből villant Varga és kiegyenlített (9-9). A következő spanyol gólra Vámos válaszolt, Perrone távoli bombája után Zalánki viszont a lécet találta el, majd Jansik kipontozódása után már a kétgólos előnyért támadhatott a rivális, de nem tudott élni a lehetőséggel. Varga kezében volt és maradt is az egyenlítés, Lopez Pinedo hárított bravúrral bő egy perccel a meccs vége előtt.

40 másodperc volt vissza, amikor Zalánki kilőtte a hosszú felső sarkot, majd miután a spanyolok megint eladták a labdát, miénk volt a meccs utolsó támadása. Märcz Tamás időt kért, ám lövésig sem jutottunk, így 11-11 lett a végeredmény. Az utolsó fordulóra maradt tehát a döntés a csoportelsőségről, mi Máltával, Spanyolország pedig Törökországgal játszik majd.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egy kvótát lehet szerezni, az európai csapatok közül az olimpiai címvédő szerbek, a világbajnok olaszok, valamint a spanyolok tokiói szereplése már biztos.

Eredmény – vízilabda-Eb, 2. forduló, C csoport

Magyarország – Spanyolország 11-11 (4-2, 1-2, 3-4, 3-3)

gólszerzők: Vámos 3, Pohl, Hosnyánszky 2-2, Hárai, Angyal, Varga Dé., Zalánki 1-1, illetve Perrone 4, Granados 2, Munarriz, Delgado, Larumbe, Fernandez, Mallarach 1-1

Magyarország: Vogel – Vámos, Zalánki, Varga Dé., Pohl, Erdélyi, Hárai – cserék: Mezei, Angyal, Manhercz, Hosnyánszky, Jansik Sz., Nagy V. (kapus)

 

A csoport állása: 1. Spanyolország 4 pont (34-18), 2. Magyarország 4 (30-16), 3. Törökország 3, 4. Málta 0

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik