Sport

Bocsánatot kért a darts-vb bunkó elődöntőse

Gerwyn Price sokak számára vált ellenszenvessé, amikor a Peter Wright elleni elődöntőben végig ellenfele arcába ordibált a darts-vb elődöntőjében, majd veresége után nem nyújtott kezet a skótnak.

Ritkán látni, hogy két dartsos úgy utálja egymást, mint a vb-elődöntősök
A címvédő kényelmesen jutott újra döntőbe, de a másik elődöntőben a rivalizálásé volt a főszerep.

A 34 éves walesi játékos még a veresége után is dohogott, amiért Wright levegőnek nézte az elődöntő során, utólag viszont bocsánatot kért a viselkedéséért.

Volt időm átgondolni a történteket. Kerültem már hasonló helyzetbe, de nem a világbajnokság elődöntőjében. Túlreagáltam a dolgot és nem kellett volna így reagálnom arra, amit Peter tett az első szettet követően. Bocsánatot kérek mindenkitől, hibáztam és egyértelműen átléptem a határt. Nem könnyű ott állni a rivaldafényben, néha az érzelmek elragadnak. Elnézést kérek a viselkedésemért, kezet kellett volna fognom Peterrel, akitől már személyesen is bocsánatot kértem. Sok sikert kívánok neki és Michaelnek is a döntőben

– írja Twitter-oldalán Price.

Ugyan nincs a szabályban foglalva, hogy a dartsosoknak kezet kell fogniuk egymással, de a kölcsönös tiszteletadás alapeleme a játéknak. Hogy mást ne mondjunk, Price tízezer fontos büntetést kapott sportszerűtlenségéért. Wright nem reagált a történtekre.

Kiemelt kép: Alex Davidson/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik