Sport

Ritkán látni, hogy két dartsos úgy utálja egymást, mint a vb-elődöntősök

Michael van Gerwen megvédheti 2020-ban világbajnoki címét, miután hétfő este PDC dartsvébén legyőzte Nathan Aspinallt. Pedig a holland nem hozta a formáját, sőt mindössze három 180-ast dobott, de a sorsdöntő legekben rendre felülkerekedett és 6:3-ra nyert.

Az elődöntők igazi drámáját azonban Peter Wright továbbjutása hozta. Már a meccs előtt közölte Gerwyn Price, hogy ellenfele örülhet, ha egyáltalán játszmát tud majd nyerni. Ezek után a mindig tarkabarka öltözékben táblához álló skót rögtön behúzta az első szettet, majd emlékeztette a walesit a meccs előtti trashtalkra.

Ez meg is alapozta a feszültséget, Price gőgből, Wright dacból is pakolta a terhet a másikra, az embernek az volt az érzése, nem is vb-döntőt akarnak játszani, csak a másikat legyőzni. A dartsosok mindent bevetettek, hogy kizökkentsék egymást, 3-3-ig megtippelhetetlen volt, ki bírja jobban az idegek harcát.

Gerwyn Price viszont elveszítette a koncentrációját és apránként lemaradt a skót mögött és már a legek befejezésével is hadilábon, nemhogy szettet nyert volna. Wright végül 6-3-a győzött, a két dartsos pedig levegőnek nézte egymást.

Darts-vb, elődöntők

Michael van Gerwen (holland, 1.)-Nathan Aspinall (angol, 12.) 6-3
Peter Wright (skót, 7.)-Gerwyn Price (walesi, 3.) 6-3

Kiemelt kép: Alex Davidson/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik