Sport

Feledtetné a kéziválogatott a négy évvel ezelőtti KO-vereséget

A Kazahsztán elleni sima, 39-15-ös győzelmet követően Spanyolországtól 29-25-re kikapott a magyar női válogatott a japán kézilabda-világbajnokságon, amelynek 3. fordulójában, magyar idő szerint kedd reggel 7 órakor az eddig hibátlan Montenegró vár rá.

A négypontos riválistól nem kell megijedni, ez a csapat már rég nem olyan erős, mint 2012-ben, amikor Bojana Popovicsal és Maja Saviccal Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes lett. De nem is lebecsülendő ellenfél, ugyanakkor az elmúlt másfél hét eredményeiből nehéz kitalálni, milyen formában van.

Az első két meccsen a csoport két leggyengébbje volt az ellenfél: csupán 29-25-re verte Szenegált (félidőben még az afrikaiak vezettek 15-14-re) és 30-21-re Kazahsztánt.

Ugyanakkor november 21-én simán, 33-29-re nyert a vébén még hibátlan németek ellen, és múlt csütörtökön, egy kétszer 20 perces nem hivatalos edzőmérkőzésen 19-19-re végzett Norvégiával.

Női kézi-vb: a csoportriválisnál alig várják a magyarok elleni meccset
Montenegró ugyanazért utazott a világbajnokságra, mint mi: életben tartani az olimpiai kvalifikációs álmokat.

„Nekünk most kezdődik a világbajnokság. Tudjuk, miért küzdünk, és remélem, lesz erőnk kiharcolni az olimpiai részvételt″ – nyilatkozta a győriek jobbátlövője, Katarina Bulatovic, aki a nyitó mérkőzésen kisebb bokasérülést szenvedett, és ugyan folytathatta volna a játékot, de Per Johansson kímélni akarta, és pihentette.

Pocsék napjuk volt a győri légiósoknak a kézivébén
Bulatovic megsérült, Amorimék kikaptak.

„Jobb játékot akarunk és várunk el magunktól, mint amit az első két fordulóban mutattunk. Úgy vélem, Magyarország ellen sikerülni is fog. A németek és a norvégok elleni megmutattuk, hogy képesek vagyunk rá. A magyar válogatott életkora szerint fiatal, ám nagy tapasztalattal rendelkező csapat, amely jól felkészült a vébére és sokat vár tőle” – tette hozzá Bulatovic.

Per Johanson szövetségi kapitány azt mondta, a legnehezebb a kötelező győzelmeket behúzni, ezért fontosnak tartja, hogy az első két fordulóban sikerült nyerni.

„Megmutattuk, hogy erősek vagyunk, mindkét mérkőzés hajrájában nagyszerűen védekeztünk és jól támadtunk. Néhány kézilabdázót pihentettem, gyakran forgattam a csapatot, de Magyarország, majd Románia és Spanyolország ellen erre már nem lesz lehetőség.”

Lépésről lépésre haladunk, minden meccs olyan lesz, mint egy döntő. Van egy kis problémánk, de remélem, hogy Milena Raicevic készen áll majd a következő mérkőzésekre.

A két csapat eddig hétszer találkozott egymással, a magyarok négyszer, a montenegróiak háromszor nyertek – legutóbb tavaly szeptemberben, Győrben 23-19-re. Vébén eddig egyszer futottak össze, 2015-ben, Herningben Montenegró kiütéses, 32-15-ös győzelmet aratott.

A keddi program, 3. forduló

A csoport:
7.00: Hollandia-Kuba
10.00: Szlovénia-Angola
12.30: Norvégia-Szerbia

 

B csoport:
7.00: Dél-Korea-Brazília
11.00: Franciaország-Ausztrália
12.30: Dánia-Németország

 

C csoport:
7.00: Magyarország-Montenegró
7.00: Spanyolország-Szenegál
11.00: Románia-Kazahsztán

 

D csoport:
6.30: Oroszország-Kongói DK
9.00: Kína-Argentína
11.30: Svédország-Japán

Kiemelt fotó: IHF

Ajánlott videó

Olvasói sztorik