Sport

Női kézi-vb: a csoportriválisnál alig várják a magyarok elleni meccset

Fontos mérkőzést játszik a magyar női kézilabda-válogatott kedden a világbajnokságon, ugyanis nagyon kellene a győzelem Montenegró ellen. A rivális erejét egyelőre képtelenség felmérni, ők ugyanis a csoport két leggyengébbnek tartott csapata, Szenegál és Kazahsztán ellen kezdtek – két győzelemmel.

„Nekünk holnap kezdődik a világbajnokság. Tudjuk, miért küzdünk, és remélem, lesz erőnk kiharcolni az olimpiai részvételt″ – nyilatkozta a Győrben légióskodó Katarina Bulatovic reprezentacija.me-nek.

Négy pontunk van, és a lehetőség, hogy még tovább fejlődjünk. Pont az olyan meccsek miatt jöttünk, mint a Magyarország elleni lesz, szerintem készen állunk a feladatra

– mondta Jelena Despotovic.

A magyar válogatott biztosan verte a kazahokat, de aztán rosszul kezdte a meccset a spanyolok ellen és a döntő pillanatokban rontott, így végül kikapott. A Montenegró elleni győzelem már csak azért fontos lenne, mert egy újabb vereség esetén ki-ki meccs döntene a románok ellen a továbbjutásról, és az sem mindegy, hogy ha eljut a következő szakaszba a csapat, akkor hány pontot visz magával.

A szövetségben az első hétbe kerülést tűzték ki célul, így versenyben maradnánk ugyanis az olimpiai kvalifikációs sorozatban.

Kiemelt kép: Ole Jensen – Corbis/Corbis via Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik