Sport

Pocsék napjuk volt a győri légiósoknak a kézivébén

Montenegró négy góllal legyőzte Szenegált a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság szombati nyitónyapján, a csoportkör első fordulójában.

A magyar érdekeltségű C csoport jacusírói meccsének első félidejében megsérült Katarina Bulatovic bokája, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC jobbátlövője ezért nem is tudta folytatni a meccset, és mindössze egy góllal zárt.

Az afrikaiak nagy meglepetésre kiválóan játszottak, előbb jól tartották magukat, majd a szünet előtt fordítottak. A második félidő elején már két góllal is vezettek, de mivel ezután sokat hibáztak, kilenc perc alatt csak egyszer találtak be, Montenegró egy 5-1-es sorozattal megfordította az állást, és szoros hajrában végül nyerni tudott. A Debrecen balátlövője, Jelena Despotovic öt gólt szerzett.

Nem vagyok elégedett a mutatott játékkal, de örülök annak, hogy az utolsó 15-20-re összeállt a védekezés, és végül győztünk. Katarina Bulatovic az első félidőben bokasérülést szenvedett. Szerencsére nem súlyosat, a második félidőben megkapta az engedélyt a játékra a csapatorvostól, de kímélni akartam. Azért nem küldtem pályára, hogy a továbbiakban számíthassak rá

– nyilatkozta Per Johanson, a montenegróiak svéd szövetségi kapitánya.

Megszórta a kazahokat a kéziválogatott a vb-nyitányon
Mindkét félidő eleje döcögős volt, de aztán belelendültünk, a szélsőink szórták a gólokat. 24 lett közte a végén.

A szerbek magabiztosan nyertek Angola ellen Kumamotóban, az Érd jobbátlövője, Jelena Lavko öt találattal járult hozzá a sikerhez.

A brazilok meglepetésre hat góllal kikaptak a németektől Jamagában. A dél-amerikaiaknál az Érd jobbszélsője, Alexandra do Nascimento ötször, a Győr balátlövője, Eduarda Amorim kisebb combsérülése ellenére négyszer volt eredményes.

A házigazda japánok négy találattal jobbnak bizonyultak az argentinoknál, akiknél a Debrecen balátlövője, Elke Karsten öt gólt dobott.

Eredmények, csoportkör, 1. forduló:

A csoport:
Norvégia – Kuba 47-16 (25-9)
Szlovénia – Hollandia 32-26 (15-14)
Szerbia – Angola 32-25 (16-12)

 

B csoport:
Dánia – Ausztrália 37-12 (17-4)
Koreai Köztársaság – Franciaország 29-27 (12-13)
Németország – Brazília 30-24 (14-11)

 

C csoport:
Spanyolország – Románia 31-16 (16-9)
Montenegró – Szenegál 29-25 (14-15)
Magyarország – Kazahsztán 39-15 (22-8)

 

D csoport:
Svédország – Kongói DK 26-16 (11-8)
Oroszország – Kína 26-11 (13-6)
Japán – Argentína 24-20 (14-10)

 

A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe. A világbajnokság győztese kijut a jövő nyári, tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak jövő márciusban.

Kiemelt kép: MICHAL FLUDRA / NURPHOTO

Ajánlott videó

Olvasói sztorik