Sport

A pillangókirály Milák gyorson is elindulhat az olimpián

Edzője, Selmeci Attila szerint elképzelhető, hogy a 200 méter pillangón világbajnok Milák Kristóf gyorsúszásban is elindul a tokiói olimpián. A tréner a Japánban zajló, háromhetes edzőtábor közben nyilatkozott a tervekről az M4 Sportnak.

Idáig jobbára a 200 pillangóra koncentráltunk, mert ebben Kristóf világranglista-vezető, és az aranyéremért jön majd Tokióba is. Ugyanakkor fejben fárasztó, ha csak egy úszásnemben érdekelt valaki, így felmerült a 200 és 400 gyors is, ami mostanában nagyobb hangsúlyt kap az edzéseken. Ha az eredmények indokolják, akkor gyorson is elindulhat az olimpián

– jelentette ki a szakember, hozzátéve ugyanakkor, hogy a 200 pillangó aranyát biztosan nem fogják megkockáztatni egy 400 gyors döntőért.

„Könyörgök a jóistennek, hogy Milák Kristóf ne csábuljon el”
A keze alatt lett ifjúsági Európa-bajnok Kovács Ágiból, később azonban tornatanárként is csak szerencsével tudott elhelyezkedni. Interjú Selmeci Attilával, az új úszócsoda, Milák Kristóf edzőjével.

Selmeci Attila kifejtette, nagy előny Korijamában készülni, mert hozzá lehet szokni a kultúrához, az éghajlathoz és az étkezéshez is. A csapathoz nemrég csatlakozott a japán Szakaj Maszato, aki ezüstérmes lett 200 pillangón a riói olimpián.

„Szeptemberben vállműtéten esett át, és edzője szólt, hogy mivel jelenleg nincs edzőpartnere, beállna közénk. Ez nagy megtiszteltetés, Maszato példamutatóan szorgalmas, és sokat lehet tőle tanulni” – mondta a tréner.

A 19 éves Milák Kristóf júliusban 200 pillangón a kvangdzsui világbajnokságon 1:50.73 perces idővel megdöntötte Michael Phelps 2009-es világcsúcsát.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik