Sport

Hosszú Katinka és az ISL sztárjai gyerekekkel úsztak

Hosszú Katinka és a Nemzetközi Úszóliga (ISL) budapesti állomására érkezett további három világsztár csütörtökön együtt úszott a ferencvárosi Molnár Ferenc Általános Iskola diákjaival, írja az MTI.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy Budapest is otthont ad egy fordulónak, mert rengeteg világklasszis úszó érkezett ide. Talán nem mindenki érzi át, de óriási dolog, hogy Ryan Murphy vagy éppen Michael Andrew egy magyar iskolába látogatott el

– mondta a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka.

Szerinte fontos inspirálni a jövő generációját, egyúttal szeretnének visszaadni valamit abból, amit a versenysporttól kaptak, mert ez sokat jelenthet a gyerekeknek.

„A dallasi első fordulóban csapattulajdonosként duplán izgultam, a 200 méter pillangó után nem is vezettem le, hanem azonnal a lelátóra mentem szurkolni a társaimnak. Ez egy forradalmi sorozat, mert itt csapatok versenyeznek, azaz nemcsak magunkért, hanem a csapatunkért is úszunk” – mondta az ISL texasi állomásáról Hosszú, akinek csapata harmadik lett, ezen szeretnének javítani Budapesten.

Hosszú Katinka és csapata olyat hajrázott, ami miatt aggódhatnak a riválisok
Az utolsó tíz számból hatot nyertek meg az Iron úszói.

Hosszú arról is beszélt, hogy csütörtök este egyeztetik az edzőkkel, ki melyik számban induljon, elsősorban a csapatának, az Ironnak az érdekeit nézik majd. Megemlítette, hogy ő Dallasban az elsőtől pontszámban alig elmaradva lett a harmadik legértékesebb úszó.

Az eseményen a diákok nemcsak aláírásokat gyűjthettek be a sztároktól, hanem kérdezhették is őket, így megtudták Hosszútól, hogy számára a Budapesten nyert vb-aranyai a legfontosabbak, kedvenc úszásneme mindig változik, de jelenleg a pillangó, vagy hogy a medáljait vödrökben gyűjti, évek szerint összeválogatva. Az is kiderült, a szlovén Peter John Stevens kezdte a legkorábban az úszást, ő már háromévesen a medencében tempózott, az amerikaiak háromszoros olimpiai és világbajnoka, Ryan Murphy és Hosszú 4-5 évesen kezdte a pályafutását, míg a rövidpályán világbajnok amerikai Michael Andrew csak hétévesen.

Az esemény vége nagyot szólt, ugyanis nyolc szerencsés gyerek váltóversenyt úszott a sztárokkal az iskola medencéjében.

Ahárom-három fiú és egy-egy lány mellé az egyik stafétába Hosszú és Murphy szállt be, míg a másik négyes Andrew-val és Stevensszel egészült ki, végül utóbbi csapat győzött.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik