Sport

A furfangos Shane Tusup furcsa döntést hozott

Október első hétvégéjén Budapesten rendezik majd a FINA úszóvilágkupájának negyedik állomását, ami előtt nagy kérdés, hogy vajon felbukkan-e a Duna Arénában Shane Tusup. Hosszú Katinka korábbi edzője és exférje nemrég tért vissza a medence partjára, újdonsült tanítványai az olasz Ilaria Cusinato, valamint Bujdosó Zsombor és Földházi Dávid, akik indulnak majd a versenyen – de úgy fest, hogy edzőjük nélkül.

Az olasz úszószövetségtől azt a hivatalos tájékoztatást kapta Szántó Dávid, a Magyar Úszó Szövetség nemzetközi versenyrendezési és kommunikációs vezetője, hogy Tusup kihagyja az eseményt, és a neve sem szerepel a regisztráltak névsorában, azaz a FINA megbízható adatbázisában, amelyet a házigazdák magától értetődően hitelesnek tekintenek.

Ettől még a furfangos Tusup megtalálhatja a módját annak, hogy eljöjjön Budapestre és bejusson a Duna Arénába, ám az olasz kollégák határozottan azt állították ma reggel, hogy az amerikai nem szándékozik elkísérni a versenyzőit a magyar fővárosba. Furcsa, de ismerve Tusupot, nem kizárt

– nyilatkozta Szántó Dávid az SzPress Hírszolgálatnak.

Mint ismeretes, Hosszú Katinka volt edzője és férje a kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes Cusinatóból szeretné kihozni a maximumot, és olyan szintre felhozni a jövő hónapban a 20. életévét betöltő úszónőt, hogy jövőre a tokiói olimpián az egyik legnagyobb kihívója lehessen Hosszúnak. Cusinatot 16 egyéni számra nevezte be az új edzője, nyilván néhányat lemond majd, de a vállalt feladat így is tekintélyesnek számit, amolyan kisebb erődemonstrációnak.

Sós Csaba: Tusup még egy úszót sem hozott fel a világ tetejére
Az úszókapitány Kenderesi Tamásról is beszélt, aki szerinte nem fog megtörni a zaklatási ügy.

Az október 4 és 8 között megrendezésre kerülő verseny Szántó Dávid tájékoztatása szerint várhatóan 36 nemzet sportolóit vonultatja fel, a nevezettek száma pedig közel félezer. Ami a magyar indulókat illeti, ott lesz a rajtnál mind a három idén világbajnokságot nyert nagyágyú, tehát Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, ahogy a világcsúcsot javító Milák Kristóf is.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Anikó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik