Sport

36 évesen visszatér a négyszeres Grand Slam-győztes teniszező

Hét év után ismét visszatér a teniszpályára Kim Clijsters, a belgák egykori klasszisa, aki két visszavonulás és négy Grand Slam-győzelem után 36 évesen ismét pályára léphet jövőre. Így aztán az sem zárható ki, hogy ott lesz a tokiói olimpián.

Clijsters 2005-ben a US Openen nyerte meg első Grand Slam-trófeáját egyéniben (2003-ban a Roland Garroson és Wimbledon párosban is nyert), majd két évvel később, 23 évesen bejelentette a visszavonulását. Miután feleségül ment a kosárlabdázó Brian Lynchhez, 2008-ban életet adott kislányának (később született még két fia is).

2009-ben visszatért, egymást követő két évben ismét megnyerte az amerikai nyílt teniszbajnokságot, majd 2011-ben az Australian Opent is.

2012-ben váratlanul ismét bejelentette a visszavonulását, hét évvel később pedig újfent meglepte a világot: szeptember 12-én az Instagram-oldalán egy rövid videót posztolt, amelyben elárulta, a tervei szerint jövőre ismét pályára lép WTA-versenyeken.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hi guys, I’m excited to finally be able to share this news with you… #wta #2020

Kim Clijsters (@clijsterskim) által megosztott bejegyzés, Szept 12., 2019, időpont: 5:00 (PDT időzóna szerint)

A belga De Standaard azt írta, a tokiói olimpián résztvevőkről 2020 júniusában döntenek csak, azaz Clijstersnek még lesz ideje kvalifikálni. A visszatérése nagy lehetőséget kínál jelenleg legjobb belga játékosnak számító Elise Mertensnek is, aki a múlt héten a fehérorosz Arina Szabalenka oldalán megnyerte a US Opent párosban. Clijstersszel olyan partnert kapna, akivel akár Tokióban is éremesélyes lenne.

Kiemelt fotó: YORICK JANSENS / BELGA MAG / Belga

Ajánlott videó

Olvasói sztorik