Sport

A Veszprém hivatalosan is visszatér a SEHA Ligába

Korábban már írtunk róla, hogy a szervezők úgy reklámozták a regionális kézilabda-bajnokságot, a SEHA Ligát, hogy a Veszprém is visszatér. A friss magyar bajnok és Bajnokok Ligája-ezüstérmes csapat hivatalosan még nem erősítette meg a hírt egészen mostanáig:

David Davis vezetőedző maga jelentette be a Digi Sporton, hogy a Veszprém újra elindul a sorozatban. Ez a szakember és a vezetőség közös döntése volt.

Nem csoda, hogy nagyon várták vissza a magyar csapatot: a Veszprém három szezonban játszott korábban a SEHA Ligában, 2015-ben és 2016-ban megnyerte, 2017-ben pedig második lett.

Korábban már kiderült, hogy a Veszprém mellett két-két együttest ad majd Horvátország, Szerbia és Észak-Macedónia, mellettük a fehérorosz Breszt, a szlovák Tatran Presov, a kínai Beijing Sport University és az ukrán Motor Zaporizzsja is indul. Összesen 12 csapatos lesz a mezőny, egy kérdőjel van még, ami elvileg a hétvégén kiegyenesedik.

A Veszprém jelentősen átalakul a következő szezonra, visszavonul – és sportigazgató leszNagy László valamint Momir Ilics, Mikler Roland pedig visszatér Szegedre.

Nyitókép: MTI/AP/Martin Meissner

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik