Sport

Megint legyőzte Ausztriát, kijutott a vébére a női kéziválogatott

Miután az első, grazi mérkőzésen a magyar női kézilabda-válogatott 41-23-ra legyőzte Ausztriát a világbajnoki selejtezőben, így lényegében biztossá vált, hogy Kim Rasmussen csapata ott lesz a november-decemberi olimpiai kvalifikációs vébén Japánban. A visszavágó sem okozott gondot, a mieink magabiztosan nyerték meg 28-19-re a zalaegerszegi összecsapást.

A szerdai mérkőzés eleje szorosan alakult, a 19. percben még 8-8 volt az állás, nem sikerült leszakítani a riválist. Közben ráadásul megsérült Háfra Noémi, megrándult a térde, így számára korán véget ért a találkozó. A játékrész végére már sikerült ellépni az osztrákoktól elsősorban Klujber és Klivinyi találatainak köszönhetően, a szünetre hatgólossá duzzadt a magyar előny (16-10).

Innentől kezdve nem volt kérdés, hogy a magyarok a visszavágót is simán nyerik, a találkozót végig kézben tartva, az 55. percben már tízzel vezetve (27-17) győztek végül, még az is belefért, hogy a végére kicsit szétesett a játékunk. A megsérült Háfra helyére beszálló Klujber hat, Klivinyi öt góllal zárta a mérkőzést.

A magyar válogatott kijutása a vébére egy pillanatig nem forgott veszélyben, összességében 27 góllal (69-42) bizonyult jobbnak ellenfelénél a párharcban.

A célunk az volt, hogy kiszolgáljuk a közönséget, ez sikerült, győztünk, és várhatjuk a vb-sorsolást. Több játékosunkat is le kellett cserélnem, kényszerűségből módosítottuk a játékot, ráadásul nagyon meleg volt, így a célunk csak az lehetett, hogy biztonságosan „lehozzuk” a meccset. Látszott, hogy a fiatal játékosokra miként hat a tét, ezért is volt nagyon hasznos a két selejtező. Főként az ausztriai meccsel lehetünk elégedettek, de a lányok mindkét találkozón mindent megtettek a sikerért

értékelt Kim Rasmussen a szövetség honlapján.

A csoportokat június 29-én sorsolják ki Tokióban. A 24 csapatos vb november 30. és december 15. között lesz Kumamotóban. A világbajnok indulási jogot szerez a jövő évi, tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak, akárcsak a legutóbbi Európa-bajnokság azon két legjobb csapata, amely a vb-n nem kerül a hét közé. A magyarok hetedik helye az Eb-n ilyen szempontból is értékes volt.

Eredmény – vb-selejtező, visszavágó

Magyarország – Ausztria 28-19 (16-10)

Magyarország: Bíró, Janurik (kapusok), Faluvégi 1, Háfra 1, Kiss N. 2, Klivinyi 5, Klujber 6 (5), Kopecz 3 (2), Lukács 2, Márton, Pásztor N. 1, Schatzl 1, Szabó L. 1 (1), Tomori 2, Tóth G. 2 (1), Tóvizi 1.

 

A magyar válogatott kettős győzelemmel, 69-42-es összesítéssel jutott ki a világbajnokságra.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik