Sport

Nagy László könnyek közt jelentette be, hogy a szezon végén visszavonul

Bejelentette visszavonulását Nagy László, a Veszprém és a magyar válogatott kézilabdázója, írja a Nemzeti Sport. A 38 éves, klasszis jobbátlövő pénteki sajtótájékoztatóján közölte döntését, ahol az is kiderült, hogy július 1-től kezdve a veszprémi klub sportigazgatója lesz.

22 év után bejelentem visszavonulásom. Úgyhogy… úgyhogy más feladatok előtt fogok állni

– mondta elcsukló hangon, a könnyeivel küzdve Nagy László.

A bejelentés pillanata (28:55-től):

A 208 centiméter magas játékos Székesfehérváron született, de gyerekkorában Szegedre költözött a család, és bár édesapja után ő maga is kosárlabdázni kezdett, végül tinédzserként a kézilabda mellett döntött. Az utánpótlásból indulva jutott el a szegedi felnőttcsapatig, majd 2000-ben leigazolta őt a Barcelona, ahol 12 éven át játszott, ezt követően tért haza és lett a Veszprém játékosa.

Nagy a Barcával a többi közt kétszer nyert Bajnokok Ligáját, egyszer EHF Kupát és négyszer spanyol bajnokságot, míg a Veszprémmel öt bajnoki cím és hat kupagyőzelem eddig a mérleg két SEHA Liga-arany mellett, kétszer pedig döntőt játszott a csapattal a BL-ben.

A több mind 200-szoros válogatott Nagy kétszer olimpiai negyedik, egyszer pedig világbajnoki hatodik volt a nemzeti csapattal.

Nagy Lászlót április közepén a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) szakmai alelnökévé választották, ami már előrevetítette, hogy hamarosan felhagy a profi játékkal.

Nyitókép: Oliver Hardt/Bongarts/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik