Sport

Máris meghódította Európát a Győr román klasszisa

Bár a szezont még a Paris 92 kézilabdacsapatában kezdte, a télen a Bajnokok Ligája-címvédő Győri ETO-hoz igazolt a román válogatott beálló, Crina Pintea. És nem okozott számára nehézséget a beilleszkedés,

az európai szövetség, az EHF őt választotta meg január hónap legjobb női játékosának, elsöprő fölénnyel ráadásul.

Januárban csak egy BL-meccse volt az ETO-nak, azon viszont erődemonstrációt tartott és 36-27-re legyőzte a Bukarestet. Azon a mérkőzésen Pintea volt a legeredményesebb a maga kilenc találatával.

Ez olyan elismerés, amiről még nem is álmodtam pár évvel ezelőtt. Ez is bizonyítja, hogy a kemény munka kifizetődik, és hiszel magadban, akkor valóra válhatnak a vágyaid

– mondta Pintea az EHF honlapjának, majd arról beszélt, hogy ugyan korai a BL-győzelemről beszélni, de mindenki erre készül a csapatnál és az a szezonja megkoronázása lenne.

Rommá verte román ellenfelét a Győri ETO a BL-ben
Rangadóra számított mindenki, de a magyar csapat átgázolt ellenfelén.

A beállós Cristina Neagu után a második román játékos, akit a hónap legjobbjának választott az EHF. Két Magyarországon játszó játékos került még a legjobb öt közé a női mezőnyben:

  • a siófoki Andrea Kobatic,
  • és a ferencvárosi Nerea Pena.

A férfiaknál Mikkel Hansen volt a legjobb, aki világbajnoki győzelemig vezette Dániát és a vb legértékesebb játékosának, MVP-nek választották.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik