Sport

Életében először győzött le TOP100-as játékost a magyar teniszező

A magyar női teniszválogatott két győzelemmel kezdte a Szlovénia elleni Fed Kupa-szereplését. Az euro-afrikai zóna I-es csoportjában az egyesült királyságbeli Bath-ban rögtön két bravúr született: Gálfi Dalma és Bondár Anna is győzni tudott.

Elsőként a női világranglista 311. helyén álló Gálfi lépett pályára, ahol a 169. helyezett Kaja Juvant egészen simán verte. Az első játszmát 25 perc alatt lerendezte, majd a második játékban 4:4-ig szoros küzdelem zajlott, csakhogy azonnal brékelni tudott és ezután már behúzta a meccsét 6:1, 6:4-re.

Bondár Annának már nem volt ilyen egyszerű dolga. A világranlistán 224. helyezett magyarnak a rangsor 86. helyen álló Dalila Jakupovic ellen kellett bizonyítania. Rögtön az első játszmában kiderült, hogy komoly csatára van kilátás, mivel egy idegőrlő 6:4-es vereséggel kezdődött a párharc. Ezután viszont Bondár gyakorlatilag leütötte pályáról ellenfelét, így a mindent eldöntő gémnek is jó lelkiállapotban vághatott neki, ezt végül behúzta.

Bondár Anna pályafutása során először tudott TOP100-as játékost legyőzni.

A magyar válogatott ezzel a sikerrel a görögök után így Szlovéniát is legyőzte, mert bár a páros meccs még hátra van, már 2-0 az állás a mieink javára.

A magyar válogatott pénteken 17.30-tól a házigazda brit csapattal találkozik. A négyesből a csoportgyőztesek jutnak tovább, ők játszanak szombaton azért, hogy pályára léphessenek a világcsoport II rájátszásában.

Fed Kupa, Euro-afrikai zóna I-es csoport, A2-es csoport, 2. forduló

Magyarország–Szlovénia 2–0 
Gálfi Dalma–Kaja Juvan 6:1, 6:4
Bondár Anna–Dalila Jakupovic 4:6, 6:1, 6:4

Nyitókép: Alex Goodlett/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik