Sport

A Davis Kupa-csapat fele jutott főtáblára Budapesten

Némi meglepetésre Szintai Dávid a Davis Kupa-szereplés után meglepetést okozott és a budapesti férfi challenger-tenisztorna hétfői selejtezőjén nyert, amivel főtáblára jutott.

Saját testét és ellenfelét is legyőzte a magyar teniszező
Egy hét alatt, sérülések dacára is főtáblára jutott a budapesti challengeren Szintai Dávid.

Piros Zsombor is nyerni tudott hétfőn, a DK-csapat éjátékosa a lengyel Michal Przysiezny ellen aratott sikert. A 34 éves lengyel jelenleg nem rendelkezik helyezéssel, de 2014-ben az 57. volt, négyszer is bejutott Grand Slam-tornákon a második körbe, és korábban Balázs Attila párospartnere is volt.

A nyolc challenger-tornát nyert Przysiezny némi meglepetésre egyáltalán nem volt egy súlycsoportban a 15 évvel fiatalabb magyarral, aki szórta a nyerő ütéseket és az ászokat. Az Australian Open 2017-es junior bajnoka 4:0-ra elhúzott, majd stílszerűen egy ásszal zárta le a szettet. A lengyel teniszező a folytatásban 0:2-ről még felállt, de ezt követően már nem találta Piros játékának az ellenszerét, aki egy ízben sportszerűen egy jónak ítélt szervájáról jelezte a főbírónak, hogy ő maga is kinn látta. Az egyoldalú meccs 1 óra 8 percig tartott.

Végig éreztem, hogy ellenfelem felett vagyok, bár tény, hogy nem feküdt a pálya az ő gyors teniszének. Örülök, hogy hamar nyertem, kell a testemnek a holnapi pihenőnap a hétvégi Davis Kupa után. Talán hatodszor jutottam el a második körbe challengeren, de itthon még sosem sikerült, ennek főleg nagyon örülök

– mondta a magyar játékos az MTI-nek.

A magyar DK-válogatottnak már nem hozott szerencsét a hazai pálya, Borsos Gábort a világranglista 276. helyezettje, Lucas Miedler győzte le, Nagy Péter pedig a hasonló helyezéssel álló Roberto Marcorával szemben maradt alul.

Eredmények – Budapesti challenger-tenisztorna, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Szintai Dávid-Alessandro Bega (olasz) 5:7, 6:4, 7:6 (7-5)
Piros Zsombor-Michal Przysiezny (lengyel) 6:2, 6:4
Lucas Miedler (osztrák)-Borsos Gábor 6:1, 6:4
Roberto Marcora (olasz)–Nagy Péter (magyar) 6:2, 6:1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik