Sport

Fucsovics születésnapjára meglepte magát egy nagy meccsel

A nyolcadik kiemelt Andreas Seppi legyőzése után a szófiai, 524 ezer euró (166 millió forint) összdíjazású keménypályás tenisztorna második fordulójában a selejtezőből felkerült német Yannick Madennel találkozott.

A világranglistán 121. helyen álló Maden tavaly a budapesti tornán három szettben győzött Fucsovics ellen, akinek szintén volt már egy győzelme a párharcban, 2016-ban, a portorozi challenger első fordulójában a magyar játékos örülhetett.

A harmadik egymás elleni meccsen a világranglistán 47. Fucsovics rövidítésben nyerte az első szettet, majd a másodikban egy brékkel 2:0-ra meglógott. Ezután viszont Maden zsinórban négy játékot nyert, pedig Fucsovicsnak is megvoltak a lehetőségei az újabb brékre. Maden 6:3-mal egyenlített, majd a döntő szett elején az eddig a bréklabdák terén 1/19-cel álló Fucsovics végre elvette ellenfele adogatását, és 3:0-s előnyre tett szert.

Maden azonban nem adta fel, 4:4-nél utolérte ellenfelét, Fucsovics azonban még időben kapcsolt, és 6:4-re besöpörte a szettet. A 2 óra 48 percig tartó meccsen a magyar játékos 24 bréklabdájából csak négyet használt ki, míg Maden 12 lehetőségéből ötöt használt ki.

Fucsovics a legjobb nyolc között a verseny negyedik kiemeltjével, a világranglistán tizennyolcadik Roberto Bautista Aguttal találkozik.

A meccs egybeesik Fucsovics 27. születésnapjával, reméljük, Marci meglepi magát egy nagy győzelemmel!

Eredmények, nyolcaddöntő:

Fucsovics Márton (magyar) – Yannick Maden (német) 7:6 (7–3), 3:6, 6:4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik