Sport

Kézi-vb: Ha a múltból indulunk ki, akkor zsebben a továbbjutás

Három forduló után két győzelemmel és egy döntetlennel áll a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnokság D csoportjában.

Szerdán 18 órától jön a következő meccs, az ellenfél Egyiptom lesz, amelynek a Veszprémet irányító David Davis a szövetségi kapitánya. Az egyiptomiak közül ketten Franciaországban légióskodnak, az egyik kapus pedig Törökországban véd, a többiek mind a hazai bajnokságból érkeznek.

Az örökmérleg alapján egyértelműen a magyar csapat az esélyes, amely az eddigi 16 meccsen 15 győzelem mellett 1 döntetlent ért el. 

A tornán eddig 18 gólt szerző, és ezzel a legeredményesebb magyar játékosnak számító Balogh Zsolt bokasérülése miatt hazautazott, de van esély arra, hogy a csoportmeccsek után visszatérjen a válogatotthoz.

Kézi-vb: könnyeivel küzdve búcsúzott a többiektől Balogh Zsolt
A kulcsjátékos az utolsó két csoportmeccsen már biztosan nem játszik.

A magyar csapat két szövetségi kapitánya, Csoknyai István és Vladan Matics úgy döntöttek, Balogh sérülése ellenére sem cserélnek.  A mostani ellenfél három kör után 2 ponttal áll, a minket majdnem megtréfáló Argentínát két góllal legyőzte, Svédországtól és Katartól viszont kikapott három, illetve öt góllal.

Amennyiben a magyar csapat beváltja a reményeinket, akkor bebiztosítja a helyét a középdöntőben. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, a 24.hu pedig online tudósításban követi az eseményeket.

Állás 3. forduló után:

1. Svédország 6 pont, 2. Magyarország 5, 3. Katar 2 (77-79), 4. Egyiptom 2 (69-75), 5. Angola 2 (67-94), 6. Argentína 1

A csoportok első három helyezettje a középdöntőben, a többi pedig az alsóházi rájátszásban az Elnök Kupáért folytatja szereplését.

A szerdai menetrend:

D csoport (Koppenhága):
Angola – Argentína 15.30
MAGYARORSZÁG – Egyiptom 18.00
Katar – Svédország 20.30

 

B csoport (München):
Japán – Izland 15.30
Horvátország – Bahrein 18.00
Macedónia – Spanyolország 20.30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik