Sport

Az oroszok középdöntőjébe kerülhet ez a vereség a kézi-vb-n

A középdöntőbe jutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést rendeztek kedd délután a német-dán kézilabda-világbajnokság A csoportjában, Oroszország és Brazília játszott egymással.

A brazilok az első félidőben kihasználták a pocsék orosz védekezést, így 15-10-es előnyből várták a második harminc percet, ami már sokkal kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, de a hétgólos Felipe Borges vezette dél-amerikaiak végül 25-23-ra nyertek. A MOL-Pick Szeged orosz légiósa, Dmitrij Zsitnyikov tíz lövésből hat gólt dobott a berlini találkozón.

Mindez azt jelenti, hogy Brazília lépett egy nagyot a középdöntő felé, pontszámban ugyanis beérte az első vereségüket elszenvedő oroszokat, az egymás elleni eredmény miatt pedig meg is előzte, így jelenleg a harmadik. Az utolsó fordulóban a dél-amerikaiak Korea ellen játszanak, míg riválisuk a címvédő franciákkal. A csoport első két helyén jelenleg Franciaország és Németország áll.

Tunézia 24-20-ra legyőzte Szaúd-Arábia csapatát a C csoportban. Az észak-afrikaiak két vereséggel kezdtek a C csoportban, de mivel kedden már másodszor nyertek, közel kerültek a középdöntőbe jutáshoz. A pont nélküli, sereghajtó Szaúd-Arábia már biztosan az alsóházi rájátszásban, az Elnök Kupáért folytatja szereplését.

Eredmények – kézilabda-vb, 4. forduló

A csoport (Berlin):
Brazília-Oroszország 25-23 (15-10)

C csoport (Herning):
Tunézia – Szaúd-Arábia 24-20 (12-8)

Nyitókép: Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik