Sport lineup

Pont az ilyen meccsek miatt vártuk az NFL rájátszását

Az újév első hétvégéjén elkezdődött az NFL rájátszása, két csapat pedig már tovább is jutott a wild card körből. Az Indianapolis Colts győzelme egy pillanatig nem forgott veszélyben, már három touchdown is volt a különbség, végül 21-7-re verték idegenben a Houston Texanst és majd a Kansas City Chiefsszel meccselnek a következő fordulóban.

A Dallas Cowboys számára már izzasztóbb volt a Seattle Seahawks elleni mérkőzés, melyet a texasi csapat védelme, az irányító Dak Prescott és a futó Ezekiel Elliott szállítottak.

A meccs elején három mezőnygól is volt, majd Michael Gallup kapta el Prescott passzát, amivel 10-6-ra vezetett a hazai pályán játszó Dallas. A harmadik negyedben a Seahawks szerzett egy TD-t, ami után sikeres kétpontos akciót hajtottak végre a vendégek, úgyhogy 15 percre volt ekkor a továbbjutástól a Seattle.

A végig nagyon játszó Elliot a negyedik játékrész elején futott egy touchdownt, majd a hajrában Prescott magánakciója ért TD-t a hazaiaknak. 24-14-es hátrányban még felrakott nyolc pontot a táblára a Seattle, de az utolsó bő egy percben fordítani már nem tudott, a Dallas Cowboys nyert 24-22-re. Prescott 226 yardot passzolt össze, volt TD-passza és maga is szerzett touchdownt, Elliott pedig 137 yardot futott.

A Los Angeles Rams vagy a New Orleans Saints lesz az ellenfél a következő körben, ez függ attól, hogy a Philadelphia Eagles és a Chicago Bears küzdelméből ki jut tovább.

Eredmények – NFL-rájátszás, wild card kör

AFC:
Houston Texans (3.) – Indianapolis Colts (6.) 7-21

NFC:
Dallas Cowboys (4.) – Seattle Seahawks (5.) 24-22

Nyitókép: Ronald Martinez/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik