Sport

Federer szerint Serena túltolta a hisztit a US Open döntőjében

Az év utolsó Grand Slam-tornája, a US Open női döntője után több szó esett a vesztesről, Serena Williamsről, mint az élete legnagyobb sikerét elérő Oszaka Naomiról.

A meglepetésnél csak a balhé volt nagyobb a US Open női döntőjében
Először nyert japán játékos GS-tornát, de mindenki arról beszél, hogy Serena Williamset keményen megbüntették a kirohanásai miatt.

Williams a meccs során összeveszett a székbíróval, Carlos Ramosszal, akit tolvajnak és hazugnak nevezett, és a meccs után ő, valamint a mellette állók is azt mondták, hogy egy férfi játékosnak elnézték volna azt, amiért Serenát megbüntették.

"Ha egy nőből előtörnek az érzelmek, akkor egyből hisztérikának állítják be"
A női tenisz klasszisai szerint egy férfi játékost nem büntették volna azért, ami miatt Serena Williamsnek bűnhődnie kellett a US Open döntőjében.

Most a 20-szoros Grand Slam-győztes Roger Federer is megszólalt az ügyben, aki azt mondta, szerinte Williamsnek hamarabb ki kellett volna szállnia volna a vitából.

“Mire megtette, már késő volt, túl messzire ment”

– nyilatkozta a svájci klasszis, aki azt is hozzátette, Williams reakciója azért valamennyire megbocsátható.

“A székbírónak nem kellett volna eljutnia addig a pontig, hogy Serena ennyire kiboruljon. Szerencsétlen eset volt, de egyben egy hihetetlenül tanulságos esettanulmány”.

Federert arról is megkérdezték, mit szólt ahhoz a testre feszülő dresszhez, amiben Williams a Roland Garroson lépett pályára.

Párizsban még mindig Serena Williams ruháján pörögnek
Tiszteletlennek tartják az interneten macskadresszként emlegetett szerelést a franciák.

“Nem értem, mi volt a baj a macskadresszel, Serenának ennél őrültebb ruhái is voltak korábban. Sőt a férfiak mezőnyében is láttunk már ennél vadabb ruhadarabokat.

Számomra nonszensz, hogy a franciák a ruhája miatt támadtak, ebben a kérdésben abszolút a nők pártját fogom” – mondta Federer, aki a héten Párizsban szerepelt, ahol az elődöntőben kikapott Novak Djokovictól, így eldőlt, hogy nem lesz világelső idén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik