Sport lineup

Ideiglenesen eltiltották McGregort és Nurmagomedovot

A nevadai sportbizottság (NSAC) úgy döntött, hogy ideiglenesen eltiltja Conor McGregort és Habib Nurmagomedovot. Október 24-én újratárgyalják az ügyet, akár komolyabb is lehet a büntetés. Az ír egy hónapig amúgy sem küzdhetne orvosi utasításra.

A két ketrecharcos a UFC 229-en, Las Vegasban csapott össze egymással, egy fojtással az orosz nyert és már 27-0-s mérleggel bír. Nurmagomedov a győzelme után aztán kiugrott az oktagonból és verekedni kezdett, de McGregor és riválisa stábja között is elcsattant pár pofon. Utóbbi miatt a UFC eltilthatja Nurmagomedov csapatának egyik tagját, Zubaira Tukhugovot, ami miatt a orosz MMA-s meg azzal fenyegeti a UFC-t, hogy otthagyja a sorozatot.

Soha ne sértegess egy dagesztáni kecseszkecsken-bajnokot
A shittalk és a sértegetés része a küzdősportoknak. De komoly problémák vannak abból, ha valaki komolyan veszi, valaki pedig túltolja.

Azzal a Nurmagomedov-fojtással még egyáltalán nem ért véget ez a mérkőzés. Aminek, ha minden jól megy, lesz második felvonása, McGregor a veresége után egyből jelezte a UFC-főnök Dana White-nak, hogy visszavágót akar.

Nyitókép: Harry How/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik