Sport

Nurmagomedov a társa eltiltása miatt fenyegetőzik

Van még muníció Conor McGregor és Habib Nurmagomedov botrányos véget ért meccsében: az orosz ugyanis most azzal fenyegetőzik, hogy elhagyja a legnagyobb MMA-szervezetet, a UFC-t, ha kizárják csapattársát, Zubajra Tuhugovot, aki részese volt a mérkőzés után kitört verekedésnek.

Hátulról kezdte el csépelni McGregort a ringbe beugró támadója
A rátámadók egyike szintén ketrecharcos volt, aki ezzel valószínűleg el is ásta magát.

A legfrisebb Instagram-posztjában Nurmagomedov egymás után sorolja a sérelmeit, felemlegeti például McGregor áprilisi tombolását, amikor térelválasztó kordonokat kezdett el hajigálni, és az egyikkel az orosz ketrecharcos csapatbuszát vette célba.

Elég nagy botrányt kavart a bekattant Conor McGregor
Elvették tőle a világbajnoki övét, csapott egy kis balhét.

“Akár meg is halhatott volna valaki akkor.  És olyankor miért nem szólal fel senki, amikor a hazámat, a vallásomat, a nemzetiségemet, a családomat szidják? Miért büntetik az én csapatom, amikor mindkét fél részéről benne voltak a verekedésben?

Ha azt mondjátok, én kezdtem, akkor az a válaszom: én csak befejeztem azt, ami el lett kezdve. Ha valakit meg akarnak büntetni, akkor engem büntessenek, ne Tuhugovot”

– dühöngött Nurmagomedov.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) által megosztott bejegyzés, Okt 11., 2018, időpont: 6:32 (PDT időzóna szerint)


Tuhugov volt az egyik illető, aki a meccs utáni káoszban megtámadta McGregort, bár Nurmagomedov szerint az ír kezdte az egészet azzal, hogy megütötte az ellenfél stábjának egyik tagját.

“Ha Tuhugovot kizárjátok a UFC-ből, akkor engem is elveszítetek. Mi, oroszok sosem hagyjuk magukra a testvéreinket, és bármeddig hajlandó vagyok elmenni érte. Ha még mindig az az álláspont, hogy kirúgjátok, akkor ne felejtsétek elküldeni nekem a felbontott szerződésem”

– folytatta Nurmagomedov, aki azt is bejelentette, lemond a 2 millió dolláros meccspénzéről, amit a balhé miatti nyomozás miatt Nevada állam sportbizottsága egyelőre zárolt.

A csecsen származású Tuhugov 18 győzelmet és 4 vereséget jegyez eddig, és az eredeti tervek szerint McGregor csapattársával, Artyom Lobovval csapott volna össze, de a hétvégi balhé után Dana White, a UFC első embere azt mondta, azok a harcosok, akik benne voltak a tömegverekedésben, többet nem szerepelhetnek a UFC égisze alatt.

Nurmagomedov harcias üzenete után bizonyára lesz még folytatása az ügynek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik