Sport

Nagy pofon a magyar vízilabdának: vereség Máltától

Legjobb 14 éves vízilabdázóink Belgrádban szerepeltek a Darko Cukic-emléktornán, ahol az ellenfelek egy évvel idősebbeket vonultattak fel, talán ez is lehet az oka, hogy a kétszeres olimpiai bajnok, Varga Tamás által irányított csapat a 10. helyen végzett.

A csoportjában a grúzokat (7-5) és Szingapúrt (10-3) legyőzte a csapat, de kikapott a németektől (6-15), Montenegrótól (6-13), valamint Romániától (9-10).

Így a 9. helyért játszhatott, ahol Málta volt az ellenfél, és a pólóban nagyhatalomnak éppen nem nevezhető szigetország csapata 8-7-re győzött.

“Be kell látni, kondicionális problémái voltak több játékosnak is, ezen dolgozni kell. Jó képességű játékosok vannak a csapatban, ám keresem még azt az egy-kettőt, aki vezér lehet a vízben, aki kulcspillanatokban irányítja bent a vízben a többieket. Nagy pozitívum, hogy az idősebb ellenfelekkel szemben végig nagy akarattal küzdöttek a srácok, egymásért harcoltak – erre lehet, erre kell építeni” – nyilatkozta a torna után Varga Tamás.

A Málta elleni vereségre felkapta a fejét a sportsajtó, és a pólószövetség elnöke, Kemény Dénes a Borsnak azt nyilatkozta, előzetesen is számított rá, hogy a torna veszélyeket rejt magában, a Málta elleni kudarc őt is meglepte.

“Nyilvánvalóan volt költségvonzata is a tornának, mégis hozzájárultam, hiszen Tamás úgy érezte, az idősebb játékosokkal szembeni megméretés tapasztalatokat eredményez. Veszélyes játékot játszottunk, és íme, ez lett az eredménye”

– mondta Kemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik