Sport

Kemény Dénes szerint irritálóan viselkedtek a magyar pólósok az Eb-n

A magyar férfi vízilabda-válogatott története második legrosszabb Európa-bajnokságán van túl, Märcz Tamás csapata a nyolcadik helyen végzett Barcelonában. 1993 óta minden tornán az első négyben végzett a csapat, ez a sorozat szakadt most meg.

Már írtunk róla korábban, hogyan értékelte a látottakat dr. Kemény Dénes, a szövetség elnöke. Azt mondta, ez most a realitás, és odabökött azoknak a klasszisoknak is (Varga Dénes, Hosnyánszky Norbert, Hárai Balázs), akik ideiglenesen lemondták a válogatottságot. Az Indexnek külön is értékelte a látottakat és a legérdekesebb, amit mondott, hogy a játékosok reakciói sem tetszettek neki: többen is kifakadtak a médiára és a vízben sem úgy viselkedtek, ahogy azt Kemény elvárta volna.

Elvonatkoztatva a konkrét személyektől, jobban szeretem, ha a vízben farkasokat látok, a parton pedig kenyérre kenhető jellemeket, nem fordítva. Nekem a meccs alatti reakciók nem tetszettek, és az fontosabb, mint a bánásmód a médiával. A gesztusok, a grimaszok, a kézmozdulatok. Akár egy ítélet tudomásul vételekor, akár más helyzetben. Az irritáló viselkedést pedig sajnos mások is kiszúrták

– mondta Kemény, akinek több játékvezető is a negatívumokat emlegette a magyar csapat kapcsán.

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik