Sport

Hosszú megmutatta a többieknek, mire számíthatnak

Horváth Dávid indította magyar szempontból a keddi versenynapot a glasgow-i úszó-Eb-n, de 50 mellen csak egy úszás jutott neki, 29.03 másodperces idejével futamában kilencedik, összesítésben 46. lett.

Női 200 vegyesen négy magyar is indult, így előre lehetett tudni, hogy ketten szomorúak lesznek, hiszen a szabály úgy szól, országonként maximum ketten kerülhetnek a középdöntőbe.

Sebestyén Dalma kezdett a négy magyar közül, ő az ötödik lett a futamában 2:15.53 perces idejével, amivel kiszállt a továbbjutásért vívott különversenyből.

Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Evelyn ugyanabban a futamban indult, féltávnál Hosszú volt az első, Jakabos a második és Verrasztó a harmadik. Verrasztó aztán 150-nél már csak kilencedik volt, végül hetedik lett, a címvédő Hosszú 2:11:09-cel nyert, és így a legjobb idővel került a középdöntőbe, ahova Jakabos is simán befért, 2:13.37-tel hatodikként.

Mivel Hosszú 200 vegyesen a legutóbbi négy Eb-t megnyerte, a mostani úszásával ismét jelezte a mezőnynek, hogy nem szeretné átadni a trónt másnak.

„Verseny elején éreztem, hogy ez nem biztos, hogy elég lesz. Nem ment annyira jól a munka, de eszem ágában sincs magyarázkodni. Ma én húztam a rövidebbet, még sosem estem ki, ez van, megyünk tovább, szerdán jön az újabb verseny” – nyilatkozta Verrasztó.

200 háton Kapás Boglárka párjáért, Telegdy Ádámért szoríthattunk, aki féltávnál harmadik volt, majd 150 méternél ötödik, végül 1:58.96-tal harmadik lett, így összesítésben hetedikként ment tovább, vagyis délután is szurkolhatunk neki.

A 4×200-as női gyorsváltó előzetesen nevezve volt, de Sós Csaba szövetségi kapitány végül a visszalépés mellett döntött. “Látni kell, hogy ez nem világkupa, más úszók is meg-megrogynak, úgyhogy csínján kell bánni a versenyzők erejével. Késely Ajna délután döntőt úszik 1500 méteren, alig maradt volna ideje a két versenyszám között, Kapás Boglárka kiúszta magát hétfőn a 200 pillangó döntőjében, Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna pedig a 200 vegyes középfutamában érdekelt. Reálisan úgy kalkuláltunk, hogy a címvédésre, sőt, még az éremszerzésre sincs esély, és az edzőkkel, valamint az úszókkal egyeztetve hoztuk meg a döntést. Inkább az egyéni érmeket szeretnénk megszerezni” – magyarázta Sós.

800 gyorson Gyurta Gergely lépett vissza, Lakatos Dávid 8:07.51 perccel 23. helyen végzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik