Sport

Märcz Tamás: Nem tesz boldoggá, hogy ez volt a legjobb meccsünk

A magyar férfi vízilabda-válogatott 7-6-ra kikapott csütörtökön Montenegrótól a barcelonai Európa-bajnokságon, ezzel eldőlt, hogy a legjobb esetben is a hetedik lesz a csapat. Ez a magyar férfipóló történetének második legrosszabb Eb-je, csak egyszer, 1989-ben végeztünk hátrébb, akkor a kilencedik lett a válogatott.

Nem tesz boldoggá, hogy talán a legjobb mérkőzést játszottuk, hiszen nem sikerült nyerni

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Märcz Tamás szövetségi kapitány, aki szerint megvolt a lehetőség, hogy a hajrában egyenlítsenek, de nem játszották meg jól az utolsó előnyt.

Bár ezen az Eb-n többször is előfordult, hogy beragadt a rajtnál a magyar csapat, most beleálltak a küzdelembe a játékosok Märcz szerint. Úgy látta, előrelépett a válogatott a szerbek elleni meccshez képest, és bár ez most fájó pofon volt, nagyon nem mindegy, hogyan zárják le az Eb-t.

Szó nélkül dolgoznak, profin, első sípra bent vannak, a végén pedig még szívesen maradnak a vízben, gyakorolnak, beszélnek egymással. Dacára annak, hogy egyértelműen nem sikeres az Európa-bajnokság, nem vettek vissza, és meg akarják mutatni, hogy tudnak jól játszani

– mondta játékosai lelkiállapotáról.

A magyar válogatott szombaton az oroszokkal játszik majd a hetedik helyért. Bármi is lesz a találkozó vége, a Montenegró elleni vereséggel eldőlt, hogy ez a magyar csapat második leggyengébb Eb-szereplése az 1989-es kilencedik hely után.

Eredmények – vízilabda-Eb, 5-8. helyért

Montenegró-Magyarország 7-6 (2-1, 2-1, 2-2, 1-2)
Görögország-Oroszország 12-11 (5-1, 4-4, 2-4, 1-2)

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik