Sport

Papírforma: Szerbia legyőzte a magyar férfi vízilabda-válogatottat

A magyar férfi vízilabda-válogatott felemás csoportkör és egy magabiztos holland-verés után jutott a legjobb nyolc közé a barcelonai Európa-bajnokságon. A negyeddöntőben a címvédő és olimpiai bajnok Szerbia következett. Ha csak a végeredményt nézzük, nem súlyos három góllal kikapni, ám a játék képét látva beigazolódott, hogy a két csapat jelenleg nincs azonos szinten.

Märcz Tamás csapata a komplett első félidőben ötlettelenül állt a szerb védelemmel szemben, egy igazi bemozgást, vagy egy darab egy az egy elleni párcharcot nem láttunk a magyar játékosoktól, az első gólunkra (Bedő Krisztián) egészen a második negyed végéig kellett várunk – akkor viszont már 5-0-ra vezetett Szerbia, úgy, hogy több komoly ziccert is elkényelmeskedtek.

A védelem sem állt össze, a magyar blokkok rendre elkéstek, elég sokat kellett emberhátrányban játszanunk és Nagy Viktor sem tudott igazán segíteni a csapaton.

A második félidőben jobban játszott a magyar válogatott, de a szerb csapat ritmusa is érezhetően visszaesett. A támadótérfélen még mindig nem jöttek be a húzásaink, öt méterről a kaput sem igazán találtuk el. A védelem viszont már jobban zárt, és tán a szerbek belealudtak kicsit az előnyükbe, ám azért a négygólos előnyt megtartották.

A zárónegyedben gyorsan kapott a magyar válogatott két emberelőnyt, de gólt nem sikerült lőni, elhalasztottuk az esélyt a felzárkózásra. Négy és fél perccel a vége előtt Manhercz Krisztián szerzett labdát, majd egyedül vitte végig a támadást gólig. Akkor úgy tűnt, még egy utolsó nagy rohammal megindulhat a magyar csapat, ám elöl továbbra is becsúsztak kulcszituációkban a hibák, így nem volt reális sanszunk az egyenlítésre.

Magyarország az 5-8. helyért folytatja, Szerbia pedig a Horvátország-Montenegro negyeddöntő győztesével találkozik az elődöntőben.

Eredmény, vízilabda-Eb, negyeddöntő:

Szerbia – Magyarország 8-5 (4-0, 1-1, 2-2, 1-2)

Barcelona, Piscines Picornell, v.: Paoletti (olasz), Naumov (orosz)

Magyarország: Nagy V. – Vámos, Bátori, Erdélyi, Mezei, Jansik D., Kovács G., cserék: Manhercz, Zalánki, Angyal, Pohl, Bedő

gólszerzők: Jaksic 3, Filipovic 2, Prlainovic, Vico, Rasovic 1-1, illetve Bedő 2, Zalánki, Manhercz, Bátori 1-1

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik