Sport

Nagy Viktor is a magyar sajtóra panaszkodik

nagy viktor (nagy viktor, )
nagy viktor (nagy viktor, )

A magyar férfi vízilabda-válogatott a hollandok legyőzésével bejutott ugyan a legjobb nyolc közé a barcelonai Európa-bajnokságon, ám a csapat rendkívül nehezen lép túl azon, ahogyan a magyar médiában tálalták az olaszok elleni 12-5-ös vereséget. Nagy Viktor csapatkapitány az Eb helyszínén a DIGI Sport híradójának elmondta, rendkívül bántja a játékosokat a sok negatív kritika.

Nehezen éltem meg az eddigieket, és nemcsak azért, mert nem megy a játék, hiszen az egy dolog. A csapat életében mindig van olyan, hogy nem megy, főleg egy nagyon fiatal és épülő csapatnál. Inkább azt érzem személy szerint nehezen feldolgozhatónak – de ahogy látom és érzékelem, a csapat számára is nehezen feldolgozható -, ahogyan a nagyon kedves hazai média ezt megjeleníti. Már mindennek aposztrofáltak minket, az évtized, az évszázad leggyengébb csapatának, és azért ez… Egy fiatal csapatról van szó, amelynek a játékosai jobban nézik a cikkeket, és nyilván tudják, hogy ha rosszul játszottak, és jobban kell játszaniuk. Éppen ezért semmiféleképpen nem tartom ezeket építő jellegű cikkeknek és főcímeknek. Csak azért adnak ilyen címeket, hogy rákattintsanak, és szenzációhajhász módon használjanak minket – ezt csúnyának érzem, és nem tartom korrektnek. De elfogadjuk, hogy a magyar sajtóban – tisztelet a kivételnek, mert azért nagyon sok olyan orgánum van, amely nem rugdos le minket a sáros földig – nagyon sok olyan cikket lehet olvasni, amely nem építő jellegű a csapat számára

– nyilatkozta a Sport24-nek a válogatott egyetlen 30 év feletti tagja, az 2013-ös világbajnok csapat egyik legjobbja.

A keddi, magyar-szerb meccs helyszínén a hírek szerint sok szurkolójuk lesz Nagy Viktoréknak, ez talán segíthet kizárni, hogy mi történik mintegy kétezer kilométerrel arrébb.

Ki kell zárnunk, de ez egy fiatal, rutintalan csapat, és a rutintalanságnak az is a velejárója, hogy a játékosok azért még nem tudják úgy kezelni az ilyen helyzetet. Elég nehéz, ha a hazai sajtó kezd ki így minket, de ez van, mindenre fel kell ezek után készülni, és ennek is erősítenie kell minket. Ha ez eljut az említett cikkek íróihoz, akkor üzenem, hogy gondolják át azért, hogy mit írnak le. Nem hiszem, hogy ezek az emberek csapatban vagy egyéniben is sportoltak volna, és át tudják érezni a helyzetünket. Mielőtt billentyűzetet ragad, előtte gondolja át a szavait, hogy azokkal építő jellegű cikket akar írni vagy nem. Aztán lehet, hogy direkt csinálja – nem tudom. Csapatkapitányként a csapattal kell elsősorban foglalkoznom, próbálom a játékosokat a helyes úton tartani és terelgetni, de mindenképp fontosnak tartottam, hogy erről említést tegyek

– foglalta össze gondolatait a kapus.

Korábban egyébként a csapat másik tagja, Erdélyi Balázs is szóvá tette már, hogy a magyar sajtó durvábban beleállt a pólócsapatba a kelleténél.

„Nem kellene ezt a csapatot annyira leírni, mint ahogyan sok újságíró teszi"
A magyar férfi vízilabda-válogatott játékosai hisznek magukban.

A Szerbia-Magyarország negyeddöntőre kedd délután öt órától kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik