Sport

27 gólos meccset nyert meg a pólóválogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott a harmadik helyen végzett a németországi négycsapatos nemzetközi tornán, miután a harmadik, záró fordulóban 15-12-re jobbnak bizonyult a házigazdáknál.

A válogatott honlapjának tudósítása szerint a magyar csapat eredményes támadójátékának köszönhetően az első, valamint a második negyedben is 5-5 gólt szerzett,

és miután a nyitó játékrészben a védekezése is rendezett volt, a nagyszünetben négy góllal (10-6) vezetett.

A harmadik felvonásra kevesebb lendület és magyar gól jutott, a házigazdák felzárkóztak két gólra, de a záró negyedben ismét elsősorban a magyarok akarata érvényesült.

Märcz Tamás szövetségi kapitány a mérkőzést követően elmondta: az elején sikerült a németeket meglepniük, és bár sok gólt kaptak, jól játszottak és egy masszív német csapatot győztek le.

“Sok mindent tudtunk próbálgatni, és ez a jövő szempontjából is fontos volt”.

A magyar együttes a júliusi Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében vett részt a duisburgi tornán, ahol pénteken kikapott az amerikaiaktól (5-12), szombaton pedig legyőzte a kínaiakat (13-7).

A barcelonai Eb előtt még három felkészülési találkozó vár a vb-ezüstérmes magyarokra, akik csütörtöktől szombatig a Benu Kupa keretében mérkőznek meg Romániával, az Egyesült Államokkal és Ausztráliával a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

eredmény, 3. forduló:

Magyarország – Németország 15-12 (5-2, 5-4, 2-4, 3-2)
a magyar góldobók: Manhercz 4, Erdélyi 3, Török, Vadovics 2-2, Kovács G., Nagy Á., Pohl, Sedlmayer

a torna másik vasárnapi mérkőzésén:
Egyesült Államok – Kína 15-4 (3-0, 4-0, 5-1, 3-3)

A végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Németország, 3. Magyarország, 4. Kína

Ajánlott videó

Olvasói sztorik