Sport

Kiütötték a magyar női vízilabda-válogatottat, de ez a realitás

Ahogy arról a 24.hu is beszámolt, az Európa-bajnok magyar női vízilabda-válogatott megsemmistő 12-3-as vereséget szenvedett az Egyesült Államoktól a Vodafone-kupán.

12-3-ra elveszítette a Vodafone-kupa döntőjét a magyar válogatott
Az Európa-bajnokságra címvédőként készülő magyar csapat nem volt egy súlycsoportban az amerikaival.

A szövetség kapitány, Bíró Attila szerint hiába sokkoló az eredmény, ez most a realitás, nem volt a csapatában több.

Gyakorlatilag mindenben nagyságrendekkel jobbak voltak. (…) A támadójátékunk totálisan gyenge volt, nincs mit szépíteni. Sajnos nem túlzó az eredmény. Az amerikai válogatott mindenkit megver öt-hat góllal, most mi ennél súlyosabban zakót kaptunk, amit kozmetikázhattunk volna, de nem sikerült. Azt a fizikai munkát, amit elkezdtünk, folytatni kell, dolgozni tovább, és nagyobb önbizalommal játszani

– idézte az Európa-bajnokságra és a címvédésre készülő szakembert a waterpolo.hu. A válogatott egyik vezére, a Vodafone-kupán is kiemelkedően jól játszó Keszthelyi Rita sem kertelt.

Az amerikai válogatott teljesen más szinten játszik, ez most is látszódott. (…) Más sebesség, ez európai csapatok nem ilyen szintet képviselnek. Fejben kell gyorsabbnak lennünk

– mondta.

A női vízilabda-Európa-bajnokság július 14-én kezdődik, Barcelonában. A magyar csapat a B csoportban szerepel Szerbiával, Oroszországgal, Spanyolországgal, Törökországgal és Németországgal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik