Sport

Hosszú Katinka: Nem tudunk tovább együtt dolgozni Shane-nel, a döntésem végleges

Hosszú Katinka és Shane Tusup házassága még tavaly decemberben került válságba, legalábbis akkor ismerték el a dolgot. Utána úgy tűnt, hogy az úszónő és edző-férje rendezni tudják kapcsolatukat, de pár hete a háromszoros olimpiai bajnok a Facebookon bejelentette, nem jártak sikerrel, így a felkészítését is más fogja végezni a jövőben.

Nem volt egyszerű a döntés meghozatala, sokáig vívódtam, hiszen Shane és én együtt értük el az elmúlt öt év sikereit. Mára azonban egyértelművé vált, hogy nem tudnánk tovább együtt dolgozni. A döntésem végleges

– mondta a molcsapat.hu-nak Hosszú, aki nemrég kezdett el újra versenyezni, a hétvégén pedig ismét rajtkőre áll, a Mare Nostrum-sorozat franciaországi állomásán hat számra adta le a nevezését.

Felmerült, hogy esetleg Bodrogi Viktor lesz majd az edzője, ám azóta a szakember már jelezte, hogy nem fognak együtt dolgozni. Hosszú azt mondta, nem lesz egyszerű megtalálni azt a szakmai hátteret, amely megfelelő a pályafutása folytatásához, de dolgoznak rajta. Annak örül, hogy sokan akarnak neki segíteni.

Két évtizedes tapasztalat van mögöttem, én ismerem a legjobban saját magamat, én tudom, hogy mire van szükségem, ezért mindenképpen nekem kell meghoznom a döntést. (…) A számomra legmegfelelőbb emberben gondolkozom, ez lehet magyar vagy külföldi vagy akár Marslakó.

Azon a szokáson, hogy sokat versenyez, nem szeretne változtatni, ez hozta meg neki a sikereket. Viszont az elmúlt időszakban azt is belátta, mindenkinek szüksége van pihenésre, feltöltődésre, hogy amikor kell, akkor tudja odatenni magát.

A pihenő miatt keményebben kellett edzenie, hogy visszanyerje a formáját, de ez meglepően simán ment szerinte. Viszont az egész évére rányomta a bélyegét az átélt krízishelyzet.

A várható versenyekről biztosat nem tudott mondani, a Mare Nostrum állomásain ott lesz és tervben van a glasgow-i Európa-bajnokság is. A kedvenc számok megmaradnak, a kiegészítő számok pedig versenyről versenyre változhatnak.

Nyitottan állok a mostani Mare Nostrumhoz, azért azt mindenképpen el kell mondani, hogy ez nem egy meghatározó verseny, és az is egyértelmű, hogy nem a tavalyi vagy azelőtti év időeredményeihez kell hasonlítanom a mostani időimet. Jelen helyzetben nem az eredmények fontosak, hanem az, hogy itt vagyok, hogy versenyzem és lépegetek előre

– mondta a hétvégi versennyel kapcsolatban.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik