Sport

Hosszú Katinka újra szakított Shane Tusuppal

Úgy látszik még sincs minden rendben. A háromszoros olimpiai bajnoknő házassága és így a férjével közös szakmai munka újra léket kapott. Ezt rövid, de velős közleményben kürtölte világgá. A hogyan továbbra még nincs válasz.

Szakmai szempontból jó hír, hogy az edzésekkel nem állt le, folytatja a felkészülést a júniusra tervezett idei első versenyére, a francia Mare Nostrum sorozat első állomására. Hogy kivel, azt még nem tudni. Keresi a megoldást.

Shane Tusup és Hosszú Katinka házassága tavaly év végén romlott meg, az év edzőjének négyszer megválasztott amerikai szakember már a tavalyi rövidpályás Európa-bajnokságon sem volt ott tanítvány-feleségével.

Hosszú – aki eddig hatszor volt az év legjobb női sportolója – márciusban azt mondta, férjével folytatják a közös munkát, s célja továbbra is a 2020-as tokiói nyári olimpia.

A 30 éves Tusup 2013-ban vette feleségül Hosszú Katinkát, akivel a 2012-es londoni olimpia után kezdett el dolgozni. Az azt követő öt évben a három olimpiai bajnoki cím mellett hat nagymedencés vb-elsőséget és összesen hét Eb-aranyérmet ünnepelhettek közösen. Hosszú nagymedencében 200 és 400 méteres vegyesúszásban is világcsúcstartó.

A klasszis sportoló a tavaly decemberi rövidpályás Eb-n versenyzett legutóbb, azt követően hónapokat hagyott ki. Idén először a Mare Nostrum-sorozatban, júniusban ugrik majd medencébe, s várhatóan rajthoz áll az augusztusi, glasgow-i Eb-n is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik