Sport

Hosszú Katinka alámerült a Duna Aréna vizében

Kis keresés után úgy tűnik, a barcelonai 17. Mediterranean Dive Show keretében a spanyol Aleix Segura állított fel új világrekordot a levegő visszatartás versengésében. 2016. februárjában 24 perc és 3 másodpercig maradt a víz alatt, ami egészen elképesztő teljesítmény.

Nos, Hosszú Katinkát arra vette rá egyik szponzora, hogy kipróbálja, vajon ő mennyi ideig képes oxigénnel teleszívott tüdővel a víz fogságában maradni. Extra szellemi feladattal megspékelve.

Háromszoros olimpiai bajnokunknak némi előnyt jelentett, hogy nem kellett eltávolodnia szűken vett életterétől, a Duna Aréna medencéjétől, de ettől még saját bevallása szerint sem sok gyakorlattal rendelkezik e téren.

Amit biztosan tud, mert már próbálta, száz métert is képes leúszni úgy, hogy csak a beugrásnál vesz levegőt. Márpedig az izom sok oxigént fogyaszt. Kérdés, az agy mennyit visz el?

Mert ha még víz alatti kvíz feladatokat is meg kell oldania közben, nem várt nehézségek adódhatnak.

Kicsit a Holló színházra emlékeztető feladatsor és videó egyetlen tényt látszik alátámasztani, ha az ember, még ha háromszoros olimpiai bajnok is nem vesz elég mély levegőt, úgy nem sokáig képes a víz alatt maradni. Katinkának kicsit kevesebb, mint egy percig sikerült.

Hosszú Katinka hétvégén Franciaországban, idei második versenyén, a Mare Nostrum versenysorozaton javíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik