Sport

Roland Garros: Sarapova nagyon simán kizúgott

A világelső Simona Halep szetthátrányból fordított Angelique Kerber ellen a francia nyílt teniszbajnokság női versenyének negyeddöntőjében, szerdán. Az egyórás első játszmát követően még a korábbi világranglista-vezető német játékos volt előnyben, ám a Roland Garroson első kiemelt román teniszező a következő két szettet könnyedén nyerte, így 2 óra 16 perc alatt kiharcolta a négy közé jutást.

Az elődöntőben Halep a 2016-os bajnok spanyol Garbine Muguruzával találkozik. A 2016-os bajnok Muguruza mindössze három játékot vesztve nyert a 2012-ben és 2014-ben győztes Marija Sarapova ellen a francia nyílt teniszbajnokság női versenyének negyeddöntőjében, szerdán. Mindkét játékos vezette korábban a világranglistát. Ezt megelőző három egymás elleni találkozójukon Sarapova bizonyult jobbnak. A Roland Garroson ezúttal harmadik kiemelt spanyol Muguruza 73 perc alatt búcsúztatta orosz vetélytársát.

A másik ágon megismétlődik a tavalyi US Open fináléjának párosítása: az amerikai Sloane Stephens honfitársával, Madison Keysszel mérkőzik.

Eredmények, negyeddöntő, nők:

Halep (román, 1.)-Kerber (német, 12.) 6:7 (2-7), 6:3, 6:2
Muguruza (spanyol, 3.)-Sarapova (orosz, 28.) 6:2, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik