Sport

Őrült meccsen zúgott ki Djokovic a Roland Garrosról

A Roland Garros férfiversenyében 20. helyen kiemelt Novak Djokovic, a torna 2016-os győztese bár az utóbbi időben elég hullámzóan teljesít, azért mégiscsak jóval esélyesebbnek számított a világranglista 72. helyén álló Marco Cecchinato (ő nyerte meg a budapesti tornát áprilisban) ellen a keddi negyeddöntőben. Ehhez képest a szerb játékos hiába kezdett magabiztosabban, az első szettben egyszer elveszítette az adogatását, ez pedig a játszmába került.

A második játékrészben hamar 2-0-s hátrányban találta magát, ám egyenlíteni tudott, majd 6-5-re már ő vezetett, de három játszmalabdát sem tudott kihasználni. A rövidítésben remegtek a kezek mindkét oldalon adogatásnál, ebből a 25 éves Cecchinato jött ki jobban, aki így már kétszettes előnybe került.

Marco Cecchinato Fotó: Eric FEFERBERG / AFP

A harmadik játszmát egy brékkel indította Djokovic, hogy aztán elbukja a saját adogatását. Innentől kezdve nem volt megállás, leütötte ellenfelét a pályára és 6-1-gyel szépített. Úgy tűnt, könnyedén egyenlíteni is fog, jobban játszott riválisánál, 3-0-ra, 4-1-re és 5-2-re is vezetett a negyedik játékrészben, aztán zsinórban három gémet nyert meg, majd kiharcolta, hogy rövidítés döntsön.

A tie-break igazi őrület volt: Cecchinato 3-0-ra vezetett, Djokovic innen fordított, aztán idegtépő küzdelem zajlott kettejük között, az olasznak meccslabdái, a szerbek szettlabdái voltak. 12-11-nél aztán Marco Cecchinato kihasználta az újabb meccslabdát.

A győztes pillanat:

A mérkőzés három és fél órán át tartott, az olasz játékos pedig karrierje legnagyobb sikereként elődöntőt játszhat, már az is csúcs volt tőle, hogy idáig eljutott. Az osztrák Dominic Thiem lesz majd az ellenfele.

Talán csak álmodom… Ez hihetetlen! Elképesztő meccset játszottunk. Az ötödik meccslabdánál már hullafáradt voltam, de sikerült végül megnyernem

– mondta az olasz.

Olasz férfi teniszező legutóbb 1978-ban volt elődöntős Grand Slam-tornán, akkor a Roland Garroson Corrado Barazzutti jutott el a legjobb négyig.

Eredmények – Roland Garros, negyeddöntők

férfiak:
Thiem (osztrák, 8.)-A. Zverev (német, 2.) 6-4, 6-2, 6-1
Checcinato (olasz)-Djokovic (szerb, 20.) 6-3, 7-6 (7-4), 1-6, 7-6 (13-11)

nők:
Keys (amerikai, 13.)-Putyinceva (kazah) 7-6 (7-5), 6-4
Stephens (amerikai, 10.)-Kaszatkina (orosz, 14.) 6-3, 6-1

Nyitókép: Eric FEFERBERG / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik